15 let Turističnega društva Pütar Stročja vas

TD Pütar Stročja vas je za svoje delovanje prejelo priznanje Občine Ljutomer in Pomurske turistične zveze

Prlekija-on.net, petek, 18. december 2015 ob 09:27
Za svoje delovanje so prejeli tudi priznanje Pomurske turistične zveze

Za svoje delovanje so prejeli tudi priznanje Pomurske turistične zveze

V četrtek, 17. decembra 2015, je v športni dvorani pri OŠ Stročja vas TD Pütar v sodelovanju z vrtcem in osnovno šolo, pripravilo tradicionalno prednovoletno prireditev. Letos je bilo še posebej slovesno, saj društvo praznuje 15-to leto svojega delovanja.

V kulturnem programu so sodelovali pevski zbor in folklorna skupina Vrtca Stročja vas ter otroški in mladinski pevski zbor OŠ Stročja vas. Program sta na domiseln in šaljiv način moderirala Aljaž Polanič in Alen Sever.

Prireditve se je udeležil tudi podžupan Janko Špindler, ki je v svojem nagovoru članom in obiskovalcem, poudaril pomen delovanja društev tako za ožjo kot za širšo lokalno skupnost. Predsednici TD Pütar Janji Šendlinger je izročil posebno priznanje Občine Ljutomer. Prisotna je bila tudi predsednica Pomurske turistične zveze Barbara Kolenc, ki je spregovorila o pomenu vključevanja v društveno življenje in TD Pütar izročila priznanje Pomurske turistične zveze. Poudarila je, da turistična društva, ki delujejo na področju občine Ljutomer pomembno sooblikujejo pomurski turizem in zbrane povabila k aktivnemu vključevanju.

Zbrane je nagovorila še predsednica TD Pütar Stročja vas Janja Šendlinger, ki je na kratko orisala zgodovino društva, namen ustanovitve, izpostavila področja na katerih deluje, predvsem pa se je zahvalila vsem tistim, kot je dejala, »brez katerih društvo ne bi bilo, kar je«.

Članice in člani društva so pripravili tudi domače dobrote, da so se obiskovalci in gostje lahko okrepčali in prijetno družili.

Zapisala: Milena Rakuša
Foto: Marko Zanjkovič


Več v Kultura in izobraževanje