Koncert dveh zborov na Kapelskem Vrhu

Pevska skupina Vrelec in MPZ Pavlove hiše skupaj zapeli

Filip Matko, sobota, 19. december 2015 ob 11:41
MPZ Pavlove hiše iz Potrne v Avstriji

MPZ Pavlove hiše iz Potrne v Avstriji

V cerkvi svete Magdalene na Kapelskem Vrhu v Občini Radenci je v petek, 18. decembra, popoldanski maši sledil koncert kar dveh pevskih zborov pod naslovom »Prepevamo za praznične dni«. Kulturnemu društvu Pevska skupina »Vrelec« Radenci je namreč prišel na obisk Mešani pevski zbor Pavlove hiše iz Potrne (Pavelhaus-chor Laafeld) iz sosednje Avstrije, kajti nekatere pevke in pevci aktivno sodelujejo v obeh zborih.

Pevke in pevci Kulturnega društva Pevska skupina »Vrelec« so pod vodstvom zborovodje Antona Divjaka zapeli tri pesmi: Svetlo sonce se jeskrilo (pesem A. M. Slomška je priredil Tomaž Kuhar), Oj spavaj božjedetece (Božična ljudska) in Ura je polnoči (ljudska v priredbi Ubalda Vrabca).

Sledil je Mešani pevski zbor Pavlove hiše pod vodstvom zborovodje Matije Horvata. Zapeli so pet pesmi: Da see gfriat zua (Lorenz Materhofer), Kaj se vam zdi (Božična ljudska), Advent is a Leuchtn (Lorenz Materhofer), Angeli na naših poljih (pesem Eda Škulja priredil A. Tibaut) in Joy to the World (pesem Siegfrieda Singerja priredil G. F.Händl).

Finalne Božične štiri pesmi pa so skupaj zapeli pevke in pevci obeh zborov pod vodstvom Matije Horvata: Tam stoji pa hlevček (Božična ljudska v priredbi Franceta Ačka), Glej zvezdice božje (Božična ljudska v priredbi Leopolda Belarja), Božji nam je rojen sin (Božična ljudska v priredbi Ivana Zupana) in Sveta noč (besedilo in glasba Franca Gruberja).


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje