Na silvestrovanju Mladi Pomurci in ognjemet

Mesto Ljutomer je okrašeno v približno enakem obsegu kot pretekla leta

Prlekija-on.net, nedelja, 20. december 2015 ob 17:48
Novoletna okrasitev mesta Ljutomer

Novoletna okrasitev mesta Ljutomer

V okviru prazničnega dogajanja, se bo v letošnjem decembru, v občini Ljutomer, zvrstilo več kot 38 dogodkov, ki bodo potekali večinoma v organizaciji društev in javnih zavodov. V to številko ni vključenih veliko število manjših prireditev, ki bodo potekale v internem okolju znotraj posameznih KS, šol in drugih organizacij. Program o tem smo objavili že tukaj.

Novost v Ljutomeru letos prvič predstavljajo praznične hiške, poimenovane Božičkova dežela, ki so bile postavljene v organizaciji Gibanja – društva za sr(e)čno skupnost in so bile predane svojemu namenu 12. decembra.

Prav tako je tudi letos postavljeno drsališče na Glavnem trgu. Sredstva za postavitev drsališča sta zagotovili KS Ljutomer in Občina Ljutomer vsaka po 17.324 evrov, poleg tega pa je bilo zagotovljenih še dodatnih 6.000 evrov za električno energijo in priključitev. Drsališče bo obratovalo od 4. decembra do predvidoma 31. januarja 2016. Vstopnina in izposoja drsalk znašata 2 evra.

Prižig novoletnih lučk v mestu Ljutomer je se je zgodil 4. decembra, neposredno po odprtju drsališča. Mesto je okrašeno v približno enakem obsegu kot pretekla leta. Strošek okrasitve in zamenjave dotrajanih okraskov znaša 3.315 evrov.

Predvideni stroški letošnjega silvestrovanja na prostem z ansamblom Mladi Pomurci in ognjemetom, ki se financira iz občinskega proračuna, so ocenjeni na cca 6.000 evrov, ostale prireditve v okviru prazničnega dogajanja pa niso predmet sofinanciranja s strani Občine Ljutomer.

V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj božično-novoletne okrasitve mesta Ljutomer.


Več v Družabno