V 2016 tri nepozabna oviratlon doživetja

Oviratlon Prekmurje bo 10. 9. 2016

Prlekija-on.net, torek, 22. december 2015 ob 10:31

Pokljuški spolzki Janez, foto: Damjan Končar

Športno društvo Oviratlon za 2016 napoveduje tri oviratlon izzive: prva priložnost za prvinski osebni izziv bo že marca, ko bo na Pokljuki zimski oviratlon, konec junija bo v osrčju pokljuških gozdov že tradicionalna poletna dogodivščina, septembra pa se oviratlon seli na prekmurske ravnice, ob obalo Soboške kamešnice. S prijavo se splača pohiteti: do 31. decembra letos je prijavnina najugodnejša, na voljo je tudi super paket vseh treh dogodkov.

Na zimskem oviratlonu 13. marca se bodo vsi, ki se bodo opogumili za izziv v zahtevnejših naravnih razmerah – že tri leta zapored je namreč oviratlonce na marčevski pokljuški preizkušnji pričakalo skoraj ali celo več kot meter snega, soočili s trikilometrsko progo in devetimi ovirami. Da naloga ne bi bila preveč enostavna, bo treba progo preteči dvakrat. »Zimski oviratlon ponuja edinstveno priložnost, da na svojevrsten način okusite pokljuško biatlonsko progo, na kateri običajno merijo moči najboljši biatlonci na svetu,« pravijo organizatorji in izpostavljajo: »Na trenutke bo imela ta oviratlon preizkušnja pridih pravih arktičnih razmer. Oviratlonci bodo lahko preizkusili svoj pogum za soočenje z neznanim in iznajdljivost, pomembna pa bo tudi sposobnost za timsko delo. Manjkalo ne bo niti priložnosti za pristno zimsko veselje in, kot vselej, se bo našlo tudi kakšno presenečenje

Po pomladanskem premoru bodo oviratlonci Pokljuko znova zavzeli zadnjo junijsko soboto. Čakala jih bo desetkilometrska proga s 23 ovirami. »Pokljuški gozdovi ponujajo neskončne naravne danosti za postavitev ovir, kljub temu pa je naša kreativna ekipa nenehno v pogonu, saj bo poletni oviratlon na Pokljuki že petič, zato je še toliko bolj pomembno, da se vselej spomnimo česa novega«, poudarjajo v Športnem društvu Oviratlon. Da jim idej ne zmanjka, dokazujejo izkušnje dosedanjih udeležencev. V času oviratlona namreč v pokljuških gozdovih lazijo anakonde in rastejo lesene piramide, med drevesi se kar naenkrat pojavijo gore in prelazi, kravji bal je namesto septembra v Bohinju že junija na Pokljuki, spolzki Janez pa je v izjemno kratkem času postal eden najbolj priljubljenih Poključanov.

Oviratlon sezona 2016 bo vrhunec doživela 10. septembra v Prekmurju, za mnoge najlepšem, zagotovo pa najbolj gostoljubnem delu naše deželice. Oviratlonci so že s premierno izvedbo maja letos dokazali, da so odkrili teren, ki je pravi oviratlon biser. »Prekmurski oviratlon ponuja doživetje vseh naravnih elementov. Soboška kamešnica bo poskrbela za vodne atrakcije, v Pomgradovem peskokopu bomo odkrivali, kakšno bi bilo življenje na peščenem planetu, kraljevska ovira pa bo, vsaj po dosedanjih izkušnjah, blatna kopel, proti kateri je bil na prvem prekmurskem oviratlonu nemočen celo elektro šok,« so nad lokacijo, kjer bo tudi rekordno število ovir – kar 24 jih bo na desetkilometrski progi, navdušeni organizatorji.

Hitreje se prijavite, več prihranite
Zgodnja prijava se najbolj splača. Najugodnejša cena prijavnine velja za plačila do 31. decembra letos. Tako boste npr. za zimski oviratlon plačali le 15 evrov, za poletni pokljuški oviratlon in za oviratlon v Prekmurju pa 20 evrov za posamezen dogodek. V primerjavi s prijavo v zadnjem prijavno-plačilnem roku boste tako pri posameznem izzivu prihranili kar 15 evrov.

Na vse tri izzive s super paketom in super popustom
Še posebej ugodna je cena paketa za celo sezono 2016. Če izberete super paket in plačate prijavnino za vse tri dogodke do 31. decembra 2015, si vse tri izzive, torej zimski in poletni pokljuški oviratlon ter oviratlon v Prekmurju, zagotovite za samo 50 evrov.
 
Več informacij najdete na spletni strani www.oviratlon.si, ki ima za novo sezono povsem novo podobo. Na njej se seveda za vaš izbrani izziv (ali več njih) za leto 2016 tudi prijavite.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport