Jesenski biseri zaiskrili decembrski praznik

Zadnje letošnje DOSOR-jevo praznovanje rojstnih dni

Filip Matko, sreda, 23. december 2015 ob 16:18
Jesenski biseri

Jesenski biseri

Pri Društvu upokojencev Gorišnica pri Ptuju že tretje leto uspešno deluje glasbeno pevska skupina »Jesenski biseri« pod vodstvom Albina Šumenjaka, ki igra harmoniko - frajtonerico. Poleg njega so v skupini še Marija Kolarič, ki igra na citre, Angela Hameršak in Angela Drevenšek igrata na kazu, a Franc Drevenšek igra kad-bas. Vsi pa so istočasno tudi pevci oziroma pevke.

Obe imenovani Angeli sta pred upokojitvijo bili zaposleni v Domu upokojencev Ptuj - enota Muretinci in tako sploh zanje ni bila težka odločitev, da z glasbo in pesmijo polepšajo dopoldan stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Kajti v sredo, 23. decembra, je bilo ob 9.30 napovedano skupno praznovanje rojstnih dni vseh, ki praznujejo v mesecu decembru.

Gospodinji Vesna Razboršek in Stanka Fras sta našteli štirinajsterico, ki praznuje v decembru in med temi stanovalec Franc Vogrin okroglo 80-letnico. V decembru praznuje tudi stanovalka DOSOR-ja, nekdaj zelo znana pevka skupine Agropop Barbara Šerbec - Šerbi. Vsem tem sta imenovani gospodinji izročili simbolično darilo (okvir za sliko), v DOSOR-jevi domski kuhinji pa je slaščičarka Jolanda pripravila odlično torto za vse, ki so se zbrali na praznovanju. Teh je bilo v osrednji veliki jedilnici veliko, ki so lahko s petjem pritegnili nastopajoči skupini »Jesenski biseri« iz Gorišnice pri Ptuju, še posebej pa zaploskali njihovi članici Mariji, ki že petnajst let igra na citre.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje