V Ljutomeru pripravili proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Slavnostni govornik je bil Vladimir Miloševič, slovenski častnik in veteran vojne za Slovenijo, ki je v času osamosvajanja bil poveljnik Vzhodnoštajerske pokrajine Teritorialne obrambe

Prlekija-on.net, sreda, 23. december 2015 ob 16:515
Slavnostni govornik je bil Vladimir Miloševič

Slavnostni govornik je bil Vladimir Miloševič

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) in Občina Ljutomer, sta v sredo, 23. decembra, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, pripravili proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti.

Vse zbrane je nagovoril ravnatelj GFML Zvonko Kustec, v imenu Občine Ljutomer je spregovorila občinska svetnica Darinka Budna, slavnostni govornik pa je bil Vladimir Miloševič, slovenski častnik in veteran vojne za Slovenijo, ki je v času osamosvajanja bil poveljnik Vzhodnoštajerske pokrajine Teritorialne obrambe. V svojem govoru je osvetlil dogajanja leta 1990, ki so Slovenijo vodile na pot osamosvojitve. Prav na današnji dan smo pred 25 leti glasovali o tem, ali želimo, da Slovenija postane samostojna država. Rezultati plebiscita so bili objavljeni 26. decembra in ta dan praznujemo dan samostojnosti in enotnosti. Takrat se je plebiscita udeležilo preko 93 odstotkov Slovenk in Slovencev, kakršno udeležbo si na današnjih referendumih težko predstavljamo.

V kulturnem programu so nastopili dijaki in dijakinje GFML.


Več v Kultura in izobraževanje