Okrog Gajševskega jezera se bo uredila pešpot in postavila urbana oprema

Dolžina poti po nasipu, ki bo služila rekreaciji, turizmu in počitku znaša 2.610 m

Prlekija-on.net, sreda, 23. december 2015 ob 18:55
Podpis pogodbe o ureditvi Gajševskega jezera

Podpis pogodbe o ureditvi Gajševskega jezera

Občina Križevci je v sredo, 23. decembra, podpisala gradbeno pogodbo za ureditev pešpoti in postavitev urbane opreme okrog Gajševskega jezera.

Do roka za oddajo ponudb se je prijavilo 12 ponudnikov, najugodnejša za izvedbo del je bila gospodarska družba HERMES GP d.o.o. iz Dornave, ki jo zastopa direktor Jernej Zver. Dela iz popisov bodo izvedli za 133.388,79 EUR, nadzor nad gradbenimi deli bo vršila gospodarska družba Energo Maks d.o.o. iz Slovenskih Konjic, ki jo zastopa direktorica mag. Ksenija Golob. Pogodbeni znesek za nadzor znaša 2.188,68 EUR.
Sredstva za izvedbo del so zagotovljena v proračunu občine Križevci.

Dela bodo obsegala izvedbo peščene poti po kroni nasipa. Ob potki se bo postavila urbana oprema (klopi, koši), informativne in tematske table. Dolžina poti po nasipu, ki bo služila rekreaciji, turizmu in počitku znaša 2.610 m.

Na kroni nasipa, kjer je pretežno travnata površina, se ljudje že sedaj radi sprehajajo. Na Gajševsko jezero radi prihajajo surferji, ribiči in nasploh obiskovalci, ki jih zanima pestra flora in favna v okolici jezera. Z izvedbo investicije pa bo pot postala še privlačnejša za obiskovalce, ki se radi sprehajajo ob vodi. Predvidena širina poti je 1,6 m, obrobljena pa bo z lesenimi okroglicami.

Več fotografij Gajševskega jezera.


Več v Gospodarstvo