Božično vzdušje na OŠ Mala Nedelja

Nad programom je bil navdušen tudi božiček, ki je prinesel darila za vse učence

Prlekija-on.net, sreda, 23. december 2015 ob 21:02
Božična prireditev na OŠ Mala Nedelja

Božična prireditev na OŠ Mala Nedelja

Sreda, 23. december, je bila na OŠ Mala Nedelja božično obarvana. V sklopu kulturnega dne so učenci z učitelji mentorji pripravili bogat program, nad katerim je bil navdušen tudi božiček, ki je prinesel darila za vse učence.

Prireditev se je začela s himno, ki sta jo zapeli Lucija Novak in Mišel Sušnik, slednja nas je v nagovoru spomnila še na dan samostojnosti in enotnosti, ki ga praznujemo 26. decembra.

Šolska telovadnica se je za nekaj časa spremenila v pravljično deželo, program pa je povezovala princeska Timea Prijol. Nastopila sta otroški in mladinski pevski zbor OŠ Mala Nedelja z izborom božičnih pesmi, s pevsko točko ob plesni spremljavi snežink Zale Kšela, Lee Vrzel, Neje Horvatič, Maše Munda in Sare Bedrač je aplavz požela Nika Kosi, Larisa Srša in Mišel Holc sta v duetu zapeli poskočni Jingle Bells Rock, Niki Zmazek in Neja Horvatič pa sta ob tem zaplesala jive. Učenke, ki obiskujejo izbirni predmet ansambelska igra, so s pesmijo Cin cin cin pričarale božične zvončke.

Po kulturnem programu je sledil trenutek, ki so ga učenci najbolj pričakovali - božiček jim je namreč ob pomoči snežink razdelil darila. Še prej pa je učence opozoril na nevarnost pirotehničnih sredstev ter na lepo vedenje.

Kulturni program se je nadaljeval z rajanjem v šolski telovadnici, da pa bi bil dan popoln, so se učenci za malico posladkali z božično potico.

Robert Lang


Več v Družabno