Koncert Juana Vasleta in Ivana Vombergarja

Božični toni in napevi vrhunskih umetnikov v DOSOR-ju

Filip Matko, četrtek, 24. december 2015 ob 10:02
Ivan Vombergar in Juan Vasle

Ivan Vombergar in Juan Vasle

V veliki jedilnici DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, sta v sredo, 23. decembra ob 17. uri, nastopila Ivan Vombergar ob klavirju ter pevec Juan Vasle s koncertom skladb in pesmi Božiča.

Slednji, Juan Vasle, je slovenski operni in koncertni pevec, basbaritonist, ki je tudi novinar. Rodil se je v Buenos Airesu v Argentini, pevsko diplomo pa je pridobil na Visokem inštitutu za umetnost gledališča Coron v Buenos Airesu. Njegov repertoar zajema širok krog opernih arij iz del Bellinija, Čajkovskega, Glinke, Massneta, Mozarta, Offenbacha, Rossinija, Sorozabala, Švare in Verdija.

Tudi pianist Ivan Vombergar je iz Argentine, rojen kot sin slovenskih staršev v Buenos Airesu in je študij klavirja končal na konservatoriju v Moronu, v igranju orgel pa se je izpopolnjeval na glasbeni fundaciji Yamaha. Tudi on je diplomiral na istem inštitutu kot Juan Vasle.

Gostujoča vrhunska umetnika je pred številnim občinstvom pozdravila Simona Domjan ter napovedala čarobne glasbene užitke prazničnega časa v dvanajstem mesecu. Pozdravne besede vsem zbranim je namenila tudi direktorica DOSOR-ja, Mateja Hauser, ki je ob tem opomnila na videospot praznične voščilnice, ki so ga posneli v DOSOR-ju ter so ga pred koncertom tudi zavrteli.

Repertoar tokratnega koncerta dveh umetnikov je zajel naslednje zelo znane melodije in napeve božičnega časa: Franca Schuberta Ave Marija, Matije Tomca Tam stoji pa hlevček, argentinski božični tango Sebastiana Piana Papa Baltazar / Oče Baltazar, Georga Friedricha Händla Joy to the World / Veselje svetu, švedsko božično Sankta Lucia / Sveta Lucija, Franca Kimovca Kaj se vam zdi ?, Harolda Darke-a In the bleak midwinter / V žalostni zimi, francoska božična Il est ne, le devin enfant / Rodil se je božji otrok, Leopolda Belarja Glej zvezdice božje, Spiritualovo Joshua fit the battle of Jericho / Jošua je bil bitko za Jeriho ter Franca Gruberja Silent Night / Sveta noč. Prvo kitico je Juan Vasle zapel v slovenščini, nato v španščini, v tretje pa so se mu pri petju pridružili še poslušalke in poslušalci v veliki jedilnici DOSOR-ja.

Po gromkem aplavzu je sledil »bis«, ko je ob spremljavi Ivana Vombergarja na klavirju Juan Vasle zapel v angleščini in slovenščini še White Christmas / Bel Božič, za zaključek pa dodal slovensko narodno Moja kosa je križavna.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje