Z lažnim predstavljanjem, da so zaposleni pri Elektro Maribor, skušajo neznanci vstopati v stanovanja

Opozorilo prebivalcem na območju Elektro Maribor

Prlekija-on.net, četrtek, 24. december 2015 ob 12:25
Opozorilo prebivalcem na območju Elektro Maribor

Opozorilo prebivalcem na območju Elektro Maribor

Na Elektro Maribor so opozorili, da z lažnim predstavljanjem, da so zaposleni pri Elektro Maribor, skušajo neznanci vstopati v stanovanja, pridobivati podatke o električnem priključku, kupce pa z neresničnimi in zavajajočimi informacijami prepričujejo v podpisovanje aneksov, ki pa niso aneksi, temveč nove obvezujoče pogodbe. Pri podjetju zato priporočajo posebno previdnost, v primeru dvoma v identiteto osebe, ki vas je obiskala, pa vedno zahtevajte njeno identifikacijo.

Odjemalci so Elektro Maribor opozorili, da je na primer v ponedeljek, 21. decembra v stanovanjski blok v Mariboru vstopil neznan moški, ki je trdil, da prihaja iz Elektro Maribor in je želel na vsak način vstopiti v stanovanja stanovalcev, češ da želi »preveriti elektriko«. Podobno se je dogajalo tudi na območju Murske Sobote, kjer se je oseba predstavljala kot predstavnica podjetja Elektro Maribor in ponujala v podpis obvezujoče pogodbe o dobavi električne energije.

V teh predprazničnih dneh in tudi sicer svetujejo, da ste še posebej previdni, in se tako izognete nevšečnostim, ki bi morebiti nastale ob nepooblaščenem vstopu posameznikov (kraje ipd.). Posebno previdnost priporočajo tudi pri podpisovanju dokumentov in listin, ki bi vam jih morebiti nepooblaščene osebe izročale v podpis.

Ob tem vse prosijo, da jih na elektronski naslov info@elektro-maribor.si ali na drug primeren način obvestite, v kolikor vas obiščejo posamezniki, ki se bodo predstavljali kot zaposleni v družbi Elektro Maribor, pa tega ne bodo želeli ali mogli dokazati z ustreznimi dokumenti.


Več v Črna kronika