Srčni pevski zbor zapel za dobro jutro

Tradicionalni medsebojni obiski dveh zborov v Radencih

Filip Matko, četrtek, 24. december 2015 ob 14:00
Srčni pevski zbor Zdravilišča Radenci

Srčni pevski zbor Zdravilišča Radenci

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je stanovalkam in stanovalcem predpraznično, predbožično, jutro s svojim nastopom polepšal Srčni pevski zbor Zdravilišča Radenci, ki ima za seboj že dve leti nastopanja.

Ducat pevk in pevcev, šest deklet in šest fantov, je v božični opravi tik po zajtrku, ob 8.30, zapelo nekaj znanih prazničnih božičnih napevov, pri pesmi Sveta noč pa so se njihovemu petju pridružili tudi stanovalke in stanovalci DOSOR-ja. Še najbolj prisrčno pa je bilo ob zaključku, ko so se pevke in pevci Srčnega pevskega zbora Zdravilišča Radenci pomešali v domski jedilnici med stanovalke in stanovalce, da so skupaj zapeli še nekaj znanih ljudskih pesmi.

Sledilo je še presenečenje. V Srčnem zboru poje tudi direktorica Zdravilišča Radenci, Vesna Maučec, ki je s seboj imela košarico z jabolki in pomarančami, da je sam nastop zbora še vitaminsko popestrila.

Srčni zbor vodita Janja Kisilak ter kitarist Dominik Kuzma, ki sta v »dobri navezi« z dipl. medicinsko sestro Suzano Divjak v DOSOR-ju. Le-ta vodi pevski zbor Večerna zarja, ki je še isti dan ob 12.30 vrnil obisk pevkam in pevcem v Zdravilišču Radenci z nastopom v hotelu Radin.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje