Drugi (rdeči) dobri mož decembra z bombončki

Prisrčen obisk pri stanovalkah in stanovalcih DOSOR-ja

Filip Matko, sobota, 26. december 2015 ob 09:46
Skupna pesem pred kuhinjo, foto: Marija Erveš

Skupna pesem pred kuhinjo, foto: Marija Erveš

Stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, se radi spomnijo svoje mladosti, ko so jim starejši pripovedovali, da so v času pred Božičem na oblakih prostrane nebeške poljane zbrana vsa darila. To so na primer najrazličnejše punčke in plišaste živali, ki čakajo na svoje nove male starše. Poleg njih se kopiči sto in sto pravljičnih in otroških knjig za najmlajše in malo večje radovedneže in nadobudne knjižne molje, ponujajo se družabne igre, kocke, sestavljanke... Tik zraven so kupi najrazličnejših igračk, otroških železnic in vsega, kar sodi zraven. Na voljo je vse, kar si lahko poželi srce... celo nebeški vrt z lončnicami in cvetlicami, ki jih morajo nebeški vrtnarji nenehno zalivati. Kadar pa so seznami želja preobširni, na nebeški poljani zmanjka prostora in v tistem letu se morajo malčki zadovoljiti z manj darili...

In tako je tudi letos, v času recesije, ko je drugi dobri mož decembra, (Coca-cola) rdeči Božiček obiskal DOSOR ter njihovim stanovalkam in stanovalcem ter zaposlenim lahko prinesel le bombončke. Toda kljub temu je poskrbel za veliko dobre volje, kajti v njegovem spremstvu sta bila palčica Marija in palček Stanko s harmoniko. Ni manjkalo ljudskih melodij in napevov, da je od četrtega nadstropja pa vse do kleti, po vseh oddelkih in kuhinji, marsikdo od stanovalk ali stanovalcev pritegnil petju, nekateri pa so celo zaplesali ob zvokih palčkove frajtonerice.

Še posebej veselo je bilo v prvem nadstropju, kjer je Božiček s palčico Marijo ter palčkom-harmonikarjem Stankom zapel za rojstni dan stanovalki Barbari Šerbec - Šerbi, ki decembra praznuje rojstni dan. So pa s petjem veselo sodelovale tudi kuharice domske kuhinje. Za zaključek pa je Božiček obiskal še vse tik pred kosilom v veliki domski jedilnici ter jim zaželel še obiska tretjega dobrega moža v decembru - dedka Mraza.


Več v Družabno