Koledniki spet trkajo na vrata

Po naših domovih v teh dneh na hišna vrata trkajo koledniki

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. december 2015 ob 12:56
Koledniki na Sp. Kamenščaku

Koledniki na Sp. Kamenščaku

Trikraljevska akcija 2015/16 poteka pod geslom "Česar se mi veselimo radi z drugimi delimo". Koledniki radi po domovih hitijo, blagoslov in mir vsem prebivalcem želijo, obenem pa prosijo dar za ljudi, ki v misijonih jih revščina huda teži.

Po naših domovih v teh dneh na hišna vrata trkajo koledniki in tako so se v petek oglasili tudi na sedežu Mladinskega sveta Ljutomer – Liste mladih in prleškega mladinskega centra. Z veseljem jih je sprejela tamkajšnja domačinka Nina Stegmüller, mag. psih. in prisluhnila njihovemu iskrenemu ter prisrčnemu voščilu ter spremljajočemu programu. Z mladimi koledniki je prišla tudi prizadevna gospa Anica Šek, rojena Pušenjak. Skozi daljše časovno obdobje Anica deluje izredno aktivno v humanitarnih organizacijah in je velika zaveznica mlade generacije, ki jim po svojih najboljših močeh pomaga, vliva pogum in vzgaja. Širša slovenska skupnost je že pred leti spoznala njene vrednote ter je tako bila Anica tudi na nacionalnem dogodku Naj prostovoljci, kjer je prejela posebno priznanje.

V obdobju 2014/2015 so bili uresničeni projekti iz sadov takratne akcije, ko se je zbralo 351.831,00 evrov: - za gimnazijo na Madagaskarju, misijonar Janez Krmelj; - za hišo za odvisnike v Ukrajini, misijonar Tomaž Mavrič; - za srednjo šolo na Madagaskarju, misijonar Tone Kerin in za šolo v Etiopiji, salezijanci. Stane Kerin, ravnatelj Misijonskega središča Slovenije se v imenu naših misijonarjev zahvaljuje vsem, ki so in bodo tudi letos sprejeli kolednike, jim prisluhnili in namenili svoj dar za pomoč otrokom v misijonskih deželah. Želi pa tudi, zadovoljstvo, uspeh in blagoslov v novem letu 2016. Več o Misijonskem središču Slovenije in možnostih letošnjega darovanja s predstavitvijo akcij porabe tega darovanja lahko preberete na www.missio.si. Veselo darujem, da osrečujem!

Marko Šalamon


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje