V Mariboru oropali prodajalno nakita in ur

Policisti so po dejanju postavili blokade in preverjali vse podatke, ki so pomembni za preiskavo dejanja

Prlekija-on.net, torek, 29. december 2015 ob 16:59
Policija

Policija

V torek, 29. decembra, okoli 10.30 je bil OKC PU Maribor obveščen o ropu v prodajalni nakita in ur v Mariboru. Na kraj so bile napotene policijske patrulje in kriminalisti, ki opravljajo ogled kraja dejanja ter zbirajo obvestila. Policisti so po dejanju postavili blokade in preverjali vse podatke, ki so pomembni za preiskavo dejanja.

Do sedaj so policisti ugotovili, da so neznani storilci vstopili v prostore prodajalne nakita in ur v Mariboru ter izvršili rop. Storilci so imeli v rokah predmete za katere zaenkrat ne morejo potrditi ali je šlo za orožje ali druge predmete, ki pa so zagotovo vplivali na izvršitev dejanja. Med ropom so storilci onesposobili varnostnika, vključila pa se je tudi dimna past, ki je vplivala na potek dogajanja.

Po dejanju so storilci pobegnili s kraja dejanja do osebnega avtomobila, ki je bil parkiran v bližini in se z njim odpeljali. Navedeno vozilo so našli na območju Lenta v Mariboru. Za vozilo so v evidencah policije ugotovili, da je bilo sinoči ukradeno na območju Policijske uprave Ljubljana.

Materialna škoda, ki so jo storilci povzročili z dejanjem zaenkrat še ni ocenjena.

Policija naproša vse, ki bi lahko posredovali podatke koristne za preiskavo, da to sporočijo na telefonsko številko 113 ali anonimno telefonsko številko 080 1200.


Več v Črna kronika