Slovenija druga na Madžarskem

Rekreativna malonogometna reprezentanca Slovenije je premagala Slovaško z 2:1 ter izgubila z Madžarsko 1:7

Prlekija-on.net, sreda, 30. december 2015 ob 13:58
Slovenija - Madžarska

Slovenija - Madžarska

Na nedeljskem 1. Božičnem pokalu v madžarskem Sekešfehervarju je rekreativna malonogometna reprezentanca Slovenije osvojila drugo mesto. Božični pokal treh reprezentanc je bila uvertura v 16. Masterplast Fehervar festival nogometa »FC Videoton in prijatelji«, ki traja do srede 30. decembra.

V prvi tekmi Božičnega pokala je Madžarska reprezentanca slavila nad Slovaško z 2:1. V drugi je Slovenija premagala Slovaško z enakim izidom 2:1, strelca Aleksander Belak in Marko Karnet. V obeh primerih je bil podajalec Kristjan Kulčar. V zadnji tretji tekmi je Slovenija odigrala z reprezentanco Madžarske 1:7. Strelec gola za Slovenijo je bil Andrej Rebernik na podajo Marka Karneta.

Za Slovenijo so igrali kot vratar Boris Denac, v obrambi Damijan Kaučič, Andrej Rebernik in Denis Potrč, v zvezni vrsti Srečko Kovačec (kapetan), Marko Karnet in Kristjan Kulčar ter v napadu Darko Zorko in Aleksander Belak. V stroki Karel Zamuda in Andrej Manfreda.

Igralo se je po sistemu 5 + 1 v dvorani s parketom, na nekoliko manjšem igrišču velikosti 20x40m, na gole velikosti 4x2m. Vse to je botrovalo veliki količini strelov in priložnosti z ogromno tekanja ter zelo čvrsto igro z ogromno kontakta. V tekmi s Slovaki, kjer se je potrošilo veliko energije, se je takoj za tem odigralo še tekmo proti Madžarski, kar je zaradi slovenske igre na vse ali nič, eksperimentiranja, utrujenosti in poškodb botrovalo več prejetim zadetkom proti tokrat res izjemni in dvoranskemu nogometu (futsalu) orientirani Madžarski reprezentanci, ki na klasičnem prizorišču z umetno travo in več prostora ne pride toliko do izraza. V vseh tekmah se je testno odigralo še pet minut dodatka, kar bo mogoče na evropskih prvenstvih EMF EURO nadomestilo izvajanje kazenskih strelov v primeru neodločenega rezultata (t. i. Power Play).

Sekešfehervar bo naslednje leto v zadnjem tednu avgusta gostil evropsko prvenstvo v malem nogometu za rekreativce EMF EURO 2016 zato se je obisk izkoristili tudi za prve korake k privajanju na okolje. "Gostitelji so se lepo izkazali, tako z organizacijo kot z namestitvijo. Prav tako je bil odličen prvi vtis glede samega mesta in domačinov, ki so nas povsod lepo sprejeli. Avgusta bo Slovencem prijetno in mislimo, da bomo imeli kar nekaj simpatij prebivalcev Fehervarja na naši strani," so ob tem zapisali v naši reprezentanci.


Več v Šport