V paru naokrog dedek Mraz in babica Zima

Obiski presenečenja pri prostovoljkah v kraju Radenci

Filip Matko, petek, 1. januar 2016 ob 10:05
Srečanje z najmlajšimi na ulici, foto: Marija Erveš

Srečanje z najmlajšimi na ulici, foto: Marija Erveš

S Kapelskega Vrha sta se dedek Mraz in njegova babica Zima spustila v Radence v sredo, 30. decembra popoldne, da opravita nekaj obiskov na domovih prostovoljk, ki so s svojim nesebičnim in prostovoljnim delom veliko prispevale k aktivnostim v svojem domačem kraju, v Radencih.

Tako sta potrkala na vrata koordinatorki prijateljske skupine Fortuna Heleni Maguša Stanek, prostovoljki in nekdanji predsednici (sedaj častni članici !) Društva upokojencev Radenci Anici Kondrič, prostovoljki in nekdanji tajnici Društva upokojencev Radenci MariciStanek in prostovoljki Nadi Motoh. S seboj sta nosila zvrhan koš želja za dobro zdravje in vrečo sreče za prihajajoče leto 2016. Med potjo po kraju Radenci sta veliko veselja pričarala tudi otrokom, ki so med sprehodom s starši ali starimi starši lahko segli v roko tretjemu dobremu možu decembra in od njega prejeli bombonček.

Srčnost in presenečenje obiskanih je bilo veliko in spoznal je dobrotniški par, da je verjetno še veliko tistih, ki bi jih lahko obiskala. Kljub časovni stiski pa zato dedek Mraz in babica Zima vsem prostovoljkam in prostovoljcem ter vsem, ki to prebirajo, podarjata voščilo: »Besedi dve: zdravje in sreča ! Želja ena: naj zvesti spremljevalki v novem letu sta !«


Več v Družabno