Siva kučma, bela brada in bombončki

Po Miklavžu in Božičku v DOSOR-ju na obisku še dedek Mraz

Filip Matko, petek, 1. januar 2016 ob 10:53
Dedek Mraz na obisku v DOSOR-ju, foto: Marija Erveš

Dedek Mraz na obisku v DOSOR-ju, foto: Marija Erveš

Kuhar Marko je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, s svojo kuharsko ekipo pripravil slavnostno kosilo za Silvester, zadnji dan v koledarskem letu 2015. In tik pred kosilom se je oglasil še dedek Mraz.

V spremstvu harmonikarja Stanka in snežinke Rije je opravil obiske po vseh nadstropjih doma, kjer so gospodinje v oddelčnih kuhinjah poskrbele za odlične slovesne pogrinjke, za prijetno vzdušje ob glasbi, pa tudi za glasbo v živo, kot je to bil mladi harmonikar - srednješolec Niko Vršič. S harmonikarjem Stankom sta zaigrala kar v harmonikarskem duetu.

Vse stanovalke in stanovalci so bili deležni bombončkov, kot tudi zaposleni, posebej pa je dedek Mraz opravil obisk pri kuharicah in pericah. Med potjo se je srečal tudi z direktorico Matejo Hauser, ki je prav tako od nadstropja do nadstropja obiskovala stanovalke in stanovalce ter jim zaželela vse lepo tudi vnaprej.

Ob zaključku se je dedek Mraz s spremljevalcema ustavil še v veliki domski jedilnici, kjer je vse zbrane pozdravil ob kosilu, je pa stanovalka Brigita Živec poskrbela za posebno presenečenje, kajti prebrala je svojo pesem - kroniko leta 2015.

Tako je po prvem in drugem dobrem možu decembra, Miklavžu in Božičku, svoj letošnji obisk pred koncem leta 2015 opravil še dedek Mraz, ki je obljubil, da se oglasi čez leto dni, če mu bodo stanovalke in stanovalci pravočasno poslali vabilo.


Več v Družabno