Začeli s pesmijo, glasbo in plesom

Novoletni ples stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja

Filip Matko, nedelja, 3. januar 2016 ob 21:58
Novoletni ples v DOSOR-ju

Novoletni ples v DOSOR-ju

Po vstopu v novo leto 2016 so stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, zapeli in zaplesali na novoletnem plesu v soboto, 2. januarja, popoldne. Po kosilu jih je namreč večina kar ostala v veliki domski jedilnici, pridružili pa so jim še drugi, ki so kosilo opravili po oddelčnih kuhinjah v štirih nadstropjih doma.

Diplomirana medicinska sestra Suzana Divjak ima v svoji družini glasbeni naraščaj in zatorej je na klaviature na novoletnem plesu zaigral srednješolec Jan Divjak, ki je ob znanih melodijah tudi sam zapel. Pri tem so se mu pridružili tudi stanovalke in stanovalci, ki se niso »razgibavali« na plesišču v tretjem delu domske jedilnice.

Kot drugi glasbenik je sodeloval še devetošolec David Ješovnik iz Gornjih Ivanjec, ki je za zabavo in ples igral na diatonično harmoniko. Glas harmonike je na plesišče privabil celo vozičkarje. S temi so zaplesali diplomirana medicinska sestra Suzana Divjak ter DOSOR-jevi prostovoljki Marija Erveš in Zalika Kodba. Sta pa mlada muzikanta posebej zaigrala in zapela stanovalki Veroniki Kolbl s Stare Gore v Občini Sveti Jurij ob Ščavnici, ki svoj rojstni dan praznuje vedno na novega leta dan - 1. januarja.

Novoletnega plesa so se poleg stanovalk in stanovalcev udeležili tudi nekateri svojci, ki so bili na obisku, pa tudi nekaj občanov iz Radenec je prišlo na zabavno prireditev, ki je potekala vse do večerje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno