Alec Lobrano obrok v Gostilni Tramšek uvrstil med 10 najljubših v letu 2015

Priznani kulinarični poznavalec je užival ob prleških specialitetah

Prlekija-on.net, petek, 8. januar 2016 ob 14:11
Gostilna Tramšek

Gostilna Tramšek

Znani kulinarični novinar in bloger Alexander (Alec) Lobrano je na svoji spletni strani objavil zapis "Alec Lobrano’s Ten Favorite Meals of 2015" (Alecovih deset najljubših obrokov v letu 2015), in med temi desetimi je uvrščen tudi obrok v Gostilni Tramšek, ki se nahaja v Žerovincih ob cesti Ljutomer - Ormož.

Alec je v severovzhodni Sloveniji obiskal kar nekaj gostiln, in hrana v Prlekiji mu je bila najljubša, na seznamu pa najdemo še gostilne iz precej večjih in bolj prestižnih mest, kot so Pariz, London, Singapur, Dunaj, New York in Tokio.

Alec je v svojem blogu povzel del zgodbe, ki jo je zapisal za revijo SAVEUR ter opisal izkušnjo iz naših koncev, kjer je prespal na Jeruzalemu ter se nato odpravil na večerjo v Gostilno Tramšek, kjer delujeta kuharica, mojstrica prleške kuhinje Jelena Tramšek ter natakar, strokovnjak za vina Zvonko Šela.

"Prepustite se našemu trenutnemu navdihu, prleški preprostosti v sinergiji s sodobnimi okusi in kulinaričnemu napoju sezonsko lahkotno obarvanih krožnikov iz sestavin domače pridelave.

In nikoli ne pozabite – po tradicionalnem načinu ter babičinem priporočilu: »tak me je vučila moja mati in tak jaz zej tebe vučim in ti to polagam na srce«
", pa se med drugim glasi zapis na spletni strani gostilne.


Več v Gospodarstvo