Alec Lobrano obrok v Gostilni Tramšek uvrstil med 10 najljubših v letu 2015

Priznani kulinarični poznavalec je užival ob prleških specialitetah

Prlekija-on.net, petek, 8. januar 2016 ob 14:11
Gostilna Tramšek

Gostilna Tramšek

Znani kulinarični novinar in bloger Alexander (Alec) Lobrano je na svoji spletni strani objavil zapis "Alec Lobrano’s Ten Favorite Meals of 2015" (Alecovih deset najljubših obrokov v letu 2015), in med temi desetimi je uvrščen tudi obrok v Gostilni Tramšek, ki se nahaja v Žerovincih ob cesti Ljutomer - Ormož.

Alec je v severovzhodni Sloveniji obiskal kar nekaj gostiln, in hrana v Prlekiji mu je bila najljubša, na seznamu pa najdemo še gostilne iz precej večjih in bolj prestižnih mest, kot so Pariz, London, Singapur, Dunaj, New York in Tokio.

Alec je v svojem blogu povzel del zgodbe, ki jo je zapisal za revijo SAVEUR ter opisal izkušnjo iz naših koncev, kjer je prespal na Jeruzalemu ter se nato odpravil na večerjo v Gostilno Tramšek, kjer delujeta kuharica, mojstrica prleške kuhinje Jelena Tramšek ter natakar, strokovnjak za vina Zvonko Šela.

"Prepustite se našemu trenutnemu navdihu, prleški preprostosti v sinergiji s sodobnimi okusi in kulinaričnemu napoju sezonsko lahkotno obarvanih krožnikov iz sestavin domače pridelave.

In nikoli ne pozabite – po tradicionalnem načinu ter babičinem priporočilu: »tak me je vučila moja mati in tak jaz zej tebe vučim in ti to polagam na srce«
", pa se med drugim glasi zapis na spletni strani gostilne.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Gospodarstvo