Romun na pomurski avtocesti zapeljal vzvratno ter povzročil verižno trčenje

Vanj je trčil voznik tovornega vozila, v tovorno vozilo pa še voznik osebnega avtomobila. Nato je zaradi neprilagojene hitrosti prišlo do trčenja še petih osebnih avtomobilov

Prlekija-on.net, sobota, 9. januar 2016 ob 18:28
Promet je ovirala gosta megla

Promet je ovirala gosta megla

Kot smo že pisali, je danes okrog 8.50 ure na avtocesti med Lipovci in Mursko Soboto prišlo do prometne nesreče, kjer je trčilo več vozil.

Policisti so z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila državljan Romunije na avtocesti zgrešil izvoz za Mursko Soboto, ustavil in zapeljal vzvratno. Vanj je trčil voznik tovornega vozila, v tovorno vozilo pa še voznik osebnega avtomobila. Nato je zaradi neprilagojene hitrosti prišlo do trčenja še petih osebnih avtomobilov.

V nastajajoči koloni je kasneje prišlo še do drugih prometnih nesreč in sicer trčenja avtobusa in osebnega avtomobila, trčenja dveh tovornih vozil in na uvozu na avtocesto še trčenje tovornega vozila in osebnega
avtomobila.

V prometnih nesrečah so bili udeleženi državljani Romunije, Slovenije, Madžarske, Italije in Ukrajine. Trije udeleženci so bili lahko telesno poškodovani. Skupna materialna škoda na vozilih, zaščitni ograji in prometnih znakih je okrog 57.000 evrov.

Zoper povzročitelja prometne nesreče bo podana kazenska ovadba zaradi Nevarne vožnje v cestnem prometu.


Več v Črna kronika