Tudi v Stradnu odločali kazenski streli

Radgonski petnajstletniki solidni v Avstriji

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. januar 2016 ob 18:25
ŠNK Radgona U-15 na turnirju

ŠNK Radgona U-15 na turnirju

Čeprav v domačem kraju nimajo ustrezne dvorane, različne selekcije ŠNK Radgona, tudi v tem zimskem času, nadaljujejo s treniranjem in nastopanjem na malonogometnih turnirjih. Tako se je tudi selekcija U-15 udeležila mednarodnega turnirja v avstrijskem Stradnu, kjer so prikazali odlično igro in osvojili odlično 3. mesto. Če ne bi bilo nesrečnih kazenskih strelov, bi lahko bili najmanj drugi, a tudi "bron" ni zanemarljiv.

V prvi tekmi skupinskega dela so mladi Radgončani premagali SV Muhldorf z 1:0, strelec je bil Matija Šinko, nato so izgubili proti kasnejšim zmagovalcem turnirja USV Hatzendorf z rezultatom 1:5, častni zadetek je dosegel Alen Katan. Sledila je odločilna tekma v skupinskem delu za napredovanje iz skupine proti domačinom iz Stradna, ki so jih gostje iz Gornje Radgone, po odlični igri ugnali z rezultatom 4:0 (strelci so bili Luka Škoda in Matija Šinko po dva), ter se zasluženo drugič zapored veselili uvrstitve v polfinale.

Tam so mladi Radgončani igrali proti ekipi USV Gnas, in v napeti tekmi so dvakrat izenačili rezultat, najprej je na 1:1 izenačil Žan Trost, nato pa je na 2:2 izenačil Luka Škoda. Tako, da se je polfinalni obračun končal z neodločenim izidom, v izvajanju kazenskih strelov pa so bili igralci USV Gnas, srečnejši. Zato je ekipi ŠNK Radgona preostala borba za 3. mesto na turnirju, kjer je zaigrala proti ekipi UFC Fehring. In ponovno so varovanci trenerja Marjana Gumilarja in tehničnega vodje Riharda Trosta, zaigrali odlično in po dveh zadetkih Alena Katana ter po enega Roka Voharja in Luka Škoda, slavili kar s 4:0.

Za ŠNK Radgona so sicer nastopili: Denis Bračič, Luka Škoda, Rok Vohar, Alen Katan, Žan Trost in Tjaž Starovastnik.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport