Letošnje sejemsko dogajanje na Pomurskem sejmu bogatejše za novi sejem Medical

Vodstvo Pomurskega sejma predstavilo program sejmov in ocenjevanj kakovosti v letu 2016

Branko Košti, četrtek, 14. januar 2016 ob 21:57
Miran Mate, Janez Erjavec in Mojca Šimnic Šolinc

Miran Mate, Janez Erjavec in Mojca Šimnic Šolinc

Na tiskovni konferenci v četrtek, 14. januarja, je vodstvo Pomurskega sejma predstavilo sejemske in druge aktivnosti, načrtovane za leto 2016. Poseben poudarek je bil namenjen novemu sejmu, sejmu Medical, kateri se bo na radgonskem sejmišču odvijal od 14. do 16. aprila.

Predsednik  uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec je uvodoma predstavil številčni pregled sejemskih prireditev v letu 2015, v katerem se je v treh terminih zvrstilo 5 sejmov. Skupno 151.000 obiskovalcem se je na 92.200 kvadratnih metrih razstavnih površin predstavilo 2.550 razstavljalcev iz  30 držav.

Kot prvi, že izvedeni projekt v letu 2016 je predsednik uprave navedel kronanje 20. Vinske kraljice Slovenije, sejemske aktivnosti pa se bodo pričele s Pomladnim sejmom – Mednarodnim sejmom  gradbeništva, energetike, komunale in obrti, od  31.3. do 2.4.2016. Istočasno bo potekal tudi že prepoznavni mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenskega sloga Green. Najstarejšemu sejmu Agra so v letu 2016 namenili nov termin, že od 20. do 25. avgusta, istočasno bo tudi Mednarodni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logostike Inpak. Od 22.do 24. septembra se bodo na sejmišču predstavile sile za zaščito in reševanje. Vojska, civilna zaščita, gasilci, RK,.., se takrat ne bodo ukvarjali z begunci, kot ob koncu lanskega leta, ampak se bodo po nekaj letih spet predstavili na 6. Mednarodnem sejmu obrambe, varovanja, zaščite in reševanja Sobra.

Novi sejem Medical – mednarodni sejem medicinske opreme, katerega Pomurski sejem organizira v partnerstvu z  Združenjem proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov Slovenije Slo-Med in bo potekal od 14. do 16. aprila, je predstavila Mojca Šimnic Šolinc, direktorica Tosame. Več o tem sejmu sledi v posebnem prispevku.


Več v Gospodarstvo