Dalmatinske pesmi klape Solaris v DOSOR-ju

Donatorica nastopa je bila stanovalka Ema Matijevič

Filip Matko, nedelja, 17. januar 2016 ob 10:04
Klapa Solaris

Klapa Solaris

V predprostoru domske knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je v soboto, 16. januarja, ob 15. uri nastopila dalmatinska klapa Solaris iz Šibenika, ki je v tem domu starejših že nastopila ter nekako stanovalkam in stanovalcem »zlezla pod kožo«. Zatorej ni nič čudnega, če se je kot donatorica, ki je nastop te skupine pevcev iz Dalmacije podarila stanovalkam in stanovalcem ter zaposlenim v DOSOR-ju, izpostavila stanovalka DOSOR-ja Ema Matijevič.

Klapa Solaris obstoja že preko 30 let, a četverica pevcev v tej sestavi poje že šesto leto. Leta 2012 so na festivalu dalmatinskih pesmi v Trogiru prejeli nagrado občinstva za izvedeno pesem »Za suvo težačko grlo«, imajo pa tudi že posneto zgoščenko z naslovom »Dalmatinskauspomena«.

Ob svojem četrtem gostovanju v DOSOR-ju (prvič so gostovali predlani marca, drugič januarja lani in tretjič junija lani) so nastopili: Brane Lasan (basist, sin basista in vodje skupine Damirja Lasana), Bruno Bedrica (baritonist), Alen Skoroza (prvi tenor) in Hrvoje Sikič (drugi tenor) ter številnemu občinstvu, med katerimi je bilo veliko število zunanjih obiskovalcev, pripravili nepozabno uro dalmatinskih napevov. Ob tem so jih s petjem spremljali tudi poslušalci, ki skoraj bolje poznajo besedila dalmatinskih pesmi kot svojih iz Prlekije in Prekmurja. Njihov nastop je v imenu DOSOR-ja pozdravila Andreja Klemenčič, pevci klape Solaris pa so se z zaključno pesmijo ter zgoščenko zahvalili stanovalki Emi Matijevič za donatorstvo nastopa.

Klapa Solaris iz Šibenika bo v Radencih ponovno nastopila že prihodnji petek, 22. januarja, ob 20. uri v lokalu Casino AS Radenci.

Dan prej, v četrtek, 21. januarja, pa je na programu prvi letošnji seniorski večer ob klepetu, pesmih, glasbi in plesu, med 18-o in 21-o uro. Popestril ga bo DOSOR-jev prostovoljec z Vaneče v Prekmurju Štefan Sečko - Legijaš.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje