Gasilska zveza Ljutomer pripravila posvet

Na posvetu so se člani seznanili z delom v minulem letu ter novostmi na področju gasilstva

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. januar 2016 ob 12:26
Posvet Gasilske zveze Ljutomer

Posvet Gasilske zveze Ljutomer

Gasilska zveza Ljutomer je organizirala posvet predsednikov, poveljnikov in blagajnikov, članic zadolženih za delo članic in članov zadolženih za delo z mladino, v prostovoljnih gasilskih društvih Gasilske zveze Ljutomer. Posvet je bil v petek v prostorih Zadružnega doma na Cvenu.

Zbrane sta pozdravila predsednik GZ Ljutomer Andrej Rus in namestnik poveljnika GZ Ljutomer Milan Hunjadi. V nadaljevanju je bilo predstavljeno opravljeno delo tako na organizacijskem, kot tudi operativnem področju v letu 2015, prav tako pa predstavljene programske smernice za leto 2016.

Leonardo Markovič, član Komisije za izobraževanje pri Gasilski zvezi Slovenije je predstavil novosti, ki so v pripravi na področju temeljnih usposabljanj za gasilce. Dušan Kosi, član Komisije za odlikovanja pri Gasilski zvezi Slovenije pa novosti, ki jih prinaša novi Pravilnik o priznanjih in odlikovanjih v prostovoljnih gasilskih organizacijah. Natalija Vučko Ilčenko je predstavila aktivnosti članic v letu 2015 in predstavila smernice za delo v letu 2016.

Novosti na področju blagajniškega poslovanja, predvsem obveznosti društev na področju davčnih blagajn, je predstavila Helena Novak, predsednica nadzornega odbora GZ Ljutomer. Dr. Miroslav Novak, predstavnik Pokrajinskega arhiva Maribor je prisotnim predstavil temeljne naloge društev pri zbiranju in hranjenju arhivskega gradiva v posameznih gasilskih društvih in gasilskih zvezah.

Ob zaključku posveta pa je Primož Senčar, vodja Regijskega centra za obveščanje Murska Sobota, predstavil analizo dogodkov in klicev na centru v letu 2015, prav tako pa je prisotne seznanil z načrtovanimi nalogami, v sistemu zaščite in reševanja, v regiji za leto 2016.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje