Dan odprtih vrat organizacij na Slovenski ulici

Na Slovenski ulici 41 v Murski Soboti si prizadevajo za oživitev centra mesta

Bojan Sobočan, ponedeljek, 25. januar 2016 ob 08:38
Dan odprtih vrat organizacij na Slovenski ulici

Dan odprtih vrat organizacij na Slovenski ulici

V Murski Soboti si prizadevajo za oživitev centra mesta. V ta namen so obnovili stavbo na Slovenski ulici 41, ki se nahaja nasproti blagovnice in ji ponovno dali vsebino ter življenje. V njej so dobile prostore številne organizacije, ki bodo odslej imele več kot odlične pogoje za delo, hkrati pa bodo ponudile še dodatne vsebine in popestrile življenje v centru mesta. Z namenom, da se še bolj približajo in prestavijo svojim uporabnikom in občanom, so pripravile skupni dan odprtih vrat.

V novih prostorih se nahaja Agencija PIRA - Pomurska izobraževalno razvojna agencija. Slednja organizira in pripravlja vrhunska eksterna in interna izobraževanja, ter pripravlja razpisne dokumentacije. S svojo dejavnostjo skrbijo za izobraževanje in rast gospodarstva ter zaposlenih.

V stavbi se nahaja tudi Zavod DOMANIA, ki izvaja socialnovarstveno storitev pomoč na domu v štirih  pomurskih občinah (Puconci, Rogašovci, Apače in Radenci). Na območju celotnega Pomurja pa izvajajo samoplačniško storitev socialnega servisa.

S pisarno, poimenovano Domania Plus, želijo vzpostaviti informativno povezovalno mrežo za starejše v pomurski regiji, kjer bodo zbrane informacije o storitvah in programih, ki so namenjeni starejšim in doprinesejo h kvalitetnemu preživljanju tretjega življenjskega obdobja. Prav tako želijo vzpostaviti  mrežo strokovnjakov, ki bodo starejšim pomagali odgovoriti na specifična strokovna vprašanja.  V sklopu pisarne bodo pripravljali tudi izobraževanja, posvete in delavnice s področja gerontologije, zdravega in aktivnega staranja. Storitve svetovalne pisarne so namenjene osebam, starejšim od 65 let, njihovim svojcem ter podpornemu okolju.

Svojih novih prostorov so se zelo razveselile tudi članice Gledališkega društva PISANI MEHURČKI. V društvu skrbijo za ustvarjalno in dobro počutje, ter zabavanje najmlajših. Za najmlajše pripravljajo različne gledališke predstave, pravljično jogo, ustvarjalne delavnice in ustvarjalno preživljanje prostega časa.

Pomurska turistična zveza bo v novih prostorih še naprej izvajala svojo obstoječo dejavnost vezano na turizem in turistično promocijo naše regije. Ker je namen vseh organizacij, ki so v novi stavbi tudi oživitev mestnega središča, bodo na zvezi organizirali Soboške vabilnice. Ideja je nastala v želji po vključitvi članov zveze v aktivnost, ki bo hkrati namenjena širši javnosti in popestritvi mestnega središča. Tako so se odločili, da jim ponudijo priložnost, da lahko predstavijo svoj dogodek, turistično ponudbo kraja ali namig za krajši izlet. Na Soboške vabilnice bodo vabljeni tudi turistični predstavniki izven regije.

Na nove prostore so zelo ponosni tudi člani Kulturnega društva FOTOKLUB Murska Sobota. Slednjim bodo v veliko pomoč pri izvajanju društvene dejavnosti, izobraževanju, ustvarjanju in pri vzgajanju mladih ustvarjalcev. Z novo pridobitvijo bodo zagotovo še uspešnejši in povečali ugled ter promocijo fotografije kot umetnosti v mestu.

Zelo lepe prostore je dobil Turistično informacijski center Murska Sobota. Slednji poleg promocije regije, ponuja obiskovalcem še različne domače izdelke, ki zrastejo na domači zemlji. Kakor tudi spominke in unikatne izdelke, ki nastajajo izpod rok pridnih domačinov.

Poleg navedenih organizacij na novem naslovu najdemo še Društvo tabornikov ROD VESELI VETER, FIScom - podjetniško in poslovno svetovanje in Ustvarjalnik - pospeševalnik mladinskega podjetništva, d.o.o., socialno podjetje.


Več v Kultura in izobraževanje