Nadaljujejo se nastopi Radgončanov na turnirjih v Avstriji

Tokrat drugo in peto mesto v Stradnu

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. januar 2016 ob 09:11
ŠNK Radgona U-14

ŠNK Radgona U-14

Čeprav je v teh januarskih dnevih kar mrzlo, nogometaši ŠNK Radgona ne počivajo, saj različne selekcije nastopajo na turnirjih v dvoranah, predvsem v sosednji Avstriji. Tako sta se tudi v soboto, 23. januarja kar dve selekciji ŠNK Radgona udeležili mednarodnih turnirjev v Stradnu, kjer sta osvojeni drugo in peto mesto.

Selekcija U-14 ŠNK Radgona je ponovno odigrala odličen turnir v močni mednarodni zasedbi in zasedla odlično 2. mesto! V skupinskem delu turnirja so fantje zaigrali najprej proti USV St. Anna in zmagali z izidom 2:1, strelec obeh zadetkov je bil Alen Katan. V drugi tekmi so Radgončani remizirali z ekipo SV Feldbach 0:0, v tretji tekmi pa doživeli poraz proti Aluminiju iz Kidričevega z 0:3. Po malce srečnem razpletu ostalih tekem skupinskega dela so se fantje iz Radgone ponovno veselili polfinala na že tretjem turnirju zapored. V polfinalu jih je čakala ekipa USV Markt Hartmannsdorf in pravi boj za finale. V napeti tekmi, polni priložnosti in borbenih vložkov so fantje uspeli zadeti, strelec je bil Jan Žvegla, kar je bilo dovolj za uvrstitev v finale s končnim rezultatom 1:0. Po dveh neuspehih v polfinalih je fantom končno uspelo preskočiti tudi to stopnico. V drugi tekmi polfinala je Aluminij iz Kidričevega premagal ekipo Ptuja, tako da se je v finalu ponovila tekma iz skupinskega dela med ŠNK Radgona in Aluminijem. Tudi v finalu je bil Aluminij boljši, in sicer z rezultatom 4:0. Kljub temu čestitke fantom in trenerju na izjemnem uspehu!

Tudi selekcija U-9 ŠNK Radgona se je udeležila turnirja v Stradnu, kjer je dosegla skupno 5. mesto. Selekcija je turnir pričela s tekmo zoper ekipo USV St. Anna. Kljub siloviti igri v napadu, selekcija U-9 ni prišla do zadetka. Ravno nasprotno so vrstniki iz Avstrije od dveh izvedenih napadov, enega uspešno zaključili in si s tem zagotovili zmago. Ekipa ŠNK Radgona je nadaljevala uspešneje in ekipo ASV St. Martin/R. premagala z rezultatom 3:0 in tudi ekipo TUS Bad Gleichenberg 2 prav tako s 3:0. V naslednji tekmi so morali priznati poraz zoper kasnejše zmagovalce turnirja, ekipo NK Aluminij Kidričevo. V nadaljevanju so premagali še ekipo USV Deutsch Goritz z rezultatom 4:2. S tem so se potegovali za skupno 5. mesto. V zadnji tekmi so premagali ekipo FC Weinland Gamlitz z rezultatom 4:1 in si s tem prislužili skupno 5. mesto. Poleg tega je član selekcije Bor Vogrin prejel tudi pokal za naziv najboljšega strelca turnirja, ki si ga je s sedmimi zadetki delil z vrstnikom iz Kidričeva.

Rezultati: ŠNK Radgona – USV St. Ana 0:1, ŠNK Radgona – ASV St. Martin 3:0, ŠNK Radgona – TUD Bad Gleichenberg 3:0, ŠNK Radgona Aluminij Kidričevo 0:3, ŠNK Radgona – USV Deztsch Goritz 4:2, ŠNK Radgona – FC Weinland Gamlitz 4:1.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport