Gornja Radgona se je odmevno predstavila na Koroškem

Radgonski večer v dvorcu Bukovje v Dravogradu

Prlekija-on.net, sreda, 27. januar 2016 ob 08:46
Radgonski večer v Dravogradu

Radgonski večer v Dravogradu

V organizaciji OI JSKD Gornja Radgona in OI JSKD Dravograd, so člani Likovnega društva Gornja Radgona in Take Nine Orchestra izvedli "Radgonski večer" v dvorcu Bukovje v Dravogradu. Najprej so si likovniki ogledali razstavne prostore Likovnega društva Dravograd in galerijo Feliksa Frühaufa – Sreča, kjer so jih pričakali tamkajšnji likovniki in toplo sprejeli. "Ob tem so naši likovniki pripravili v dvorcu Bukovje posebno razstavo, na kateri razstavljajo članice in člani LD Radgona: Saša Bezjak, Danila Krpič, Milena Petković, Leopold Methans, Lojze Veberič, Terezija Šegula, Marjan Hribar, Cvetka Pišek, Eva Žula, Dana Štrucelj, Darko Šafarič, Stanislav Toplak, Marjana Kmet, Leon Gobec, Robert Jurak, Milena Marija Reščič, Vinko Prislan, Pavla Krajnc, Zdenko Krpan, Tatjana Mijatović in Alenka Regoršek", je povedala vodja OI JSKD Gornja Radgona, Simona Pirc Katalinič.

Uvodni pozdrav na otvoritvi razstave je imel vodja OI JSKD Dravograd, Robert Preglau, prisotne je pozdravila tudi županja Občine Dravograd, Marijana Cigala, Likovno društvo Gornja Radgona pa je predstavila predsednica, Tatjana Mijatović, ki je dejala, da bo razstava odprta do konca meseca februarja 2016. Po otvoritvi razstave in ogledu slik je sledil še koncert Take Nine Orchestra, s pevko Tjašo Lesjak, ki so popolnoma navdušili in spravili na noge občinstvo.

Radgončani so se ob koncu gostiteljem zahvalili s sliko slikarke Pavle Krajnc in Radgonsko penino. Po uspešnem Radgonskem večeru so sledile številne čestitke in pohvale, zato se vsi nadejajo ponovnega sodelovanja, ki je že na vidiku…


Več v Kultura in izobraževanje