Ocenjeno delo ravnateljev in direktorjev

Ocenjeno delo ravnateljev in direktorjev

Prlekija-on.net, četrtek, 6. avgust 2009 ob 06:45

V Ljutomeru najvišja delovna uspešnost dodeljena direktorici knjižnice, najnižja pa direktorju lokalne turistične organizacije.

Zakonodaja predpisuje, da se vodilnim javnim uslužbencem, ki so v obdobju, za katero se izplačuje delovna uspešnost, dosegali pri opravljanju svojih del in nalog nadpovprečne delovne rezultate, pripada delovna uspešnost. Sveti zavodov na podlagi pravilnikov ocenijo ravnatelje oz. direktorje, soglasja k delovni uspešnosti pa podajajo občinski svet in pristojna ministrstva. Sveti javnih zavodov, ki so sestavljeni iz predstavnikov ustanovitelja, so ljutomerskemu občinskemu svetu posredovali ocenjevalne liste redne delovne uspešnosti ravnateljev oziroma direktorjev ter zaprosili za soglasje k ocenitvi dela plače za redno delovno uspešnost za leto 2008.

Na zadnji seji občinskega sveta v Ljutomeru so se svetniki najprej seznanili z opravljenimi ocenitvami, ki so jih pripravili sveti zavodov. Ravnateljica osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer Darja Kosič Auer je dosegla 62 odstotkov delovne uspešnosti, ravnatelj osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci Marjan Kosi 57,7, ravnateljica osnovne šole Stročja vas Marica Fijavž 56,8, ravnateljica osnovne šole Mala Nedelja Breda Žunič 55,3, ravnateljica vrtca Ljutomer Marija Pušenjak 65,3, ravnatelj glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer Slavko Lašič 52, direktor Javnega zavoda za šport, izobraževanje odraslih in mladino (ŠIM) Ljutomer Branko Žnidarič 74, direktorica Splošne knjižnice Ljutomer Silva Kosi 95 odstotkov, direktor Lokalne turistične organizacije (LTO) Prlekija Ljutomer Andrej Vršič pa 25 odstotkov. Za določitev višine delovne uspešnosti v letu 2008 se upošteva dvakratni bruto decembrske plače v letu 2007.

Kosič Auerjevi na podlagi plače in dodeljenih odstotkov pripada delovna uspešnost v višini 3453,68 evra (bruto), Kosiju 2641,80, Fijavževi 2812,80, Žuničevi 2531,91, Pušenjakovi 3109,35, Lašiču 2476,06, Žnidariču 3963,58, Kosijevi 4704,50 in Vršiču 904,61 evra. Na podlagi uredbe o plačah v javnem sektorju se v letu 2009 izplača delovna uspešnost v višini štirih dvanajstin zneska, do katerega bi bili upravičeni za leto 2008. Razlika do polnega obsega redne delovne uspešnosti se jim poračuna ob izplačilu delovne uspešnosti za leto 2009. Za to leto se jim lahko izplačajo največ štiri dvanajstine delovne uspešnosti, ki jim bo določena v skladu z zakonom in drugimi predpisi, ki urejajo redno delovno uspešnost direktorjev.

Nekateri člani ljutomerskega občinskega sveta so menili, da naj bi se v teh težkih gospodarskih časih direktorji in ravnatelji javnih zavodov odpovedali delovni uspešnosti. To jim je pred kratkim na posebnem sestanku predlagal tudi župan Franc Jurša, vendar njegovega predloga niso sprejeli. Po razpravi so svetniki potrdili delovno uspešnost za vse, razen za Vršiča, saj so menili, da je njegov odstotek v primerjavi z uspešnim poslovanju zavoda premajhen. Vršiča bodo člani upravnega odbora LTO Prlekija Ljutomer ocenjevali še enkrat, prav tako pa svetniki zahtevajo, da svet zavoda ocenitev delovne uspešnosti pripravi še za direktorja Zdravstvenega doma Ljutomer Jožeta Šumaka.


Več v Gospodarstvo