Veržejski salezijanci so se spomnili na svetega Janeza Boska

Don Boskov praznik v Veržeju

Jože Žerdin, sreda, 3. februar 2016 ob 12:19
Don Boskov praznik v Veržeju

Don Boskov praznik v Veržeju

V Veržeju v Marijanišču živijo in delajo salezijanci, ki so živo vpeti v življenje župnije Veržej. Na praznik svetega Janeza Boska, ki je bil ustanovitelj salezijancev sta župnija Veržej in Zavod Marianum Veržej pripravila pevski vikend za mlade pevce.

V nedeljo, 31. januarja, na praznik sv. Janeza Boska je še bila darovana sveta v župnijski cerkvi sv. Mihaela v Veržeju, ki je bila posvečena sv. Janezu Bosku. Mašo je daroval domači župnik Jože Brečko, ob somaševanju upokojenega duhovnika, sicer rojaka iz Veržeja Antona Rozmariča. Župnik je pri maši spregovoril o liku in delu sv. Janeza Boska, ki je vzgajal mladi rod. Po njegovih vrednotah in načelih krščanskega življenja, naj bi se mladi ob pomoči staršev vzgajali in hodili po stopinjah Janeza Boska. Don Boskov praznik so s petjem obogatili mladi pevci, kajti namen pevskega vikenda je bil v tem, da bi ob prazniku Janeza Boska mladi začutili mladostno delo, ki ga je dajal v svojem življenju mladim v petju in veselju ter duhovnemu življenju.

Pevskega vikenda so se udeležili mladi iz župnije Veržej, ostalih župnij murskosoboške škofije in od drugod. Pevski vikend je potekal od petka, 29. do nedelje 31. januarja in sicer v Marijanišču v Veržeju, ki ga je vodil salezijanec direktor Zavoda Marianum Veržej Peter Pučnik. Učenja in petja se je udeležilo 75 otrok vseh starosti. Na pevskem vikendu so se učili pesmi duhovno ritmično glasbo, ki je za otroke primerna in za njih tudi napisana. Na nastopu v cerkvi so otroci peli duhovne pesmi, eno od njih je napisal tudi Peter Pučnik in sicer so zapeli krstno uprizoritev »Slavo jagnje božje in svet«. Mlade pevce so spremljali tudi glasbeniki iz vseh koncev Slovenije.


Več v Kultura in izobraževanje