Na pustni povorki Fašenk v Lotmerki se je predstavilo šest skupin

Skupine so na šaljiv način prikazale aktualno tematiko

Prlekija-on.net, nedelja, 7. februar 2016 ob 17:45
Fašenk v Lotmerki

Fašenk v Lotmerki

Na pustno nedeljo, 7. februarja, je v Ljutomeru na Glavnem trgu potekala tradicionalna pustna povorka, Fašenk v Lotmerki, letos že 26., ki ga organizira Turistično društvo Ljutomer. Tudi letos se je zbralo veliko število obiskovalcev, ki so bili našemljeni v najrazličnejše pustne like.

Ob tej priložnosti so se v društvu tudi zahvalili dolgoletnemu predsedniku TD Ljutomer, Valentinu Odarju, predsedniško mesto pa je zasedla Sara Karba.

V pustni povorki se je predstavilo šest skupin, ki so na šaljiv način prikazale aktualno tematiko. Predstavili so se Godba na pihala KD Ivana Kaučiča Ljutomer kot Mozarti, TD Stara Cesta kot bučmani, TKD Mak Pristava in TD Cven kot cigani, Društvo cvenskih čehov in diklin kot vratio se Tito ter Podružnica Lah kot Tovarna sladkorja Šalovci. Vsa društva so prejela priznanja ter pijačo in krofe, ki jih je skupinam podelila predsednica TD Ljutomer, komisija pa je nato izbrala še zmagovalno maskoto. To so postali Mozarti, ki so prejeli glavno nagrado.

Za potešitev žeje in lakote so letos poskrbeli skupaj z okoliškimi gostinskimi ponudniki, Hotelom Stella, Caffe bar Perla in Gostilno Štrk, odprta je bila tudi Enoteka Ljutomer. Odprte so bile tudi stojnice, na katerih so obiskovalci lahko kupili ročna dela in domače izdelke ter se posladkali s pustnimi dobrotami.

Še pred povorko so na trgu ob glasbi rajali najmlajši maškari.


Več v Družabno