Krajevne table ovite v žico

Neznanci so table tudi v naših krajih ovili v žico, s čimer naj bi želeli spodbuditi razmislek o tem, kam lahko pripelje politika zapiranja mej

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. februar 2016 ob 11:371
Neznanci so v noči na ponedeljek, ko je v Sloveniji kulturni praznik, z žico ovili številne občinske table, tudi v naših krajih. Po neuradnih podatkih naj bi skupina aktivistov s tem želela spodbuditi razmislek o tem, kam lahko pripelje politika zapiranja mej. V žico so ovili tudi kip pesnika Franceta Prešerna v Ljubljani, muzi na spomeniku pa na roke nataknili klešče.

Njihova namera naj bi bila, da bi v vsaki občini vsaj eno tablo ovili z žico.

Za RTV SLO je mlada aktivistka, ki je želela ostati neimenovana, dejala, da pri tem gre za običajne ljudi, ki niso združeni v gibanje. "Osnovna ideja je nasprotovanje zapiranju mej, gotovo pa ima vsak udeleženec akcije svoj argument, kaj ga pri tem najbolj moti," meni aktivistka, ki se je akciji pridružila zaradi stališča, da gre pri zapiranju mej za samouničujoč korak nazaj v EU.


nogometaš ponedeljek, 8. februar 2016 ob 17:55

Glede teh tabel po moje so to naredili NE SLOVENCI večina Slovencev se ne počutimo varne brez OGRAJE če gdo želi imeti prebežnike in kod kaže Nemčija posiljevalce predlagam da mu postavijo vsakemo 100 prebežnikov in naj jih hrani dosti slovenskih otrok ima premalo hrane za to pa se ne spomni nobeden. Tista naselja ki želijo odstraniti ograjo bomo predlagali da jim zgradijo BEGUNSKE CENTRE če treba tudi z referendumu.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Črna kronika