Zgodba o kruti usodi družine najverjetneje izmišljena

Ob sobotnih večerih so poslušalci na lokalnem radiu lahko poslušali neverjetno, in očitno tudi izmišljeno zgodbo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. februar 2016 ob 19:303
Tragična družina naj bi prihajala iz Ključarovcev

Tragična družina naj bi prihajala iz Ključarovcev

Po lokalnem radiu je pred kratkim v sobotnih večernih oddajah zaokrožila zgodba o domnevni kruti usodi družine in treh majhnih otrok – devetletnih dvojčkov Nejca in Matica ter komaj enoletnega Gala, ki naj bi ostali brez obeh staršev.

Na uredništvo medija Svet24 so po novem letu prejeli pismo ogorčene bralke, da se v Prlekiji dogaja nekaj zelo čudnega. V sobotno oddajo sta se namreč večkrat javila dvojčka ter razlagala svojo zgodbo, ki je zvenela resnično tragično in na meji resničnega. Nejca naj bi dali v rejništvo na Primorsko, drugi dvojček naj bi čakal na novo mamico nekje v okolici Velenja, za najmlajšega Gala pa nihče več resnično ni vedel, kje je. Nejc naj bi tudi zbolel za rakom in sladkorno boleznijo, bil dvakrat operiran, še ledvico so mu morali presaditi, Matic pa naj bi bil občasno tudi v varstvenem centru na Igu pri Ljubljani. V zgodbo je vpletena še smrt mame, ki naj bi tudi večkrat klicala na radio, smrt očeta, ki naj bi bil policist in naredil naj bi samomor z obešenjem, dedek s Primorske, ... Bralka jim je v pismu postavila javno vprašanje, kako lahko socialna služba ob taki situaciji loči dvojčka in njunega bratca.

Ker so bili tudi na uredništvu pretreseni nad to žalostno zgodbo, so jo vzeli zelo zares in se takoj odpravili v Prlekijo, kjer pa so ugotovili, da je zgodba precej drugačna. Kot so zapisali, malo manj tragična in predvsem bolj – čudaška.

Po številnih klicih na vse institucije, s katerimi naj bi posamezni člani te družine prišli v stik, je iz velike skrivnosti, začela nastajati še večja. Poklicali so na bližnje in daljne centre za socialno delo, na občinske uprave, v šole, vrtce, bolnišnice in zdravstvene domove, vendar o dvojčkih z majhnim bratcem ter o njihovih preminulih starših ter dedku ni bilo sledu.

Ravnateljica OŠ Križevci, Vasilija Stolnik, kamor naj bi hodila dvojčka pred tragedijo, se je oglasila že takoj, ko je slišala, da se Nejc javlja v oddajo ter obvestila vse vpletene, da gre očitno za potegavščino, saj domnevna dvojčka nikoli nista bila na njihovi šoli, čeprav sta to zatrdila v radijski eter. Stolnikova je bila tudi do radia precej ostra: "Tam dobro vedo, da gre za nateg, in res ne vem, zakaj jih še kar naprej spuščajo v eter. Sama sem takoj, ko sem slišala za to družino, zadevo raziskala in tudi poklicala na pristojne ustanove, poleg tega pa sem govorila z domnevnim dedkom in mu rekla, da bom vse skupaj prijavila policiji, a mi je s popačenim glasom, verjetno je govoril skozi nogavico, hitel zatrjevati, da je šlo za pomoto in da otroci sploh niso hodili na OŠ Križevci."

Raziskovanje so pri mediju končali v Ključarovcih, kjer bi morali družino poznati, če bi v resnici obstajala, a so tudi tam od domačinov izvedeli, da med njimi ni ubogih treh sirot. S tem so zaključili, da verjetno gre bolj za prleško štorijo in ne za grozljivo tragedijo, kakršna se zdi na prvi pogled.

Celotno zgodbo, ki resnično zveni neverjetno, si lahko preberete tukaj.


Več v Črna kronika