Za Valentinovo si privoščite LOVE sorbet iz Muškatne penine in jagod

Sladka Valentinova razvajanja z Muškatno penino

Prlekija-on.net, sobota, 13. februar 2016 ob 12:54
Love sorbet s penino

Love sorbet s penino

Muškatna penina je popolna izbira za Valentinovo. Ne le zaradi privlačnega videza v rožnatih barvah. Je sveža, živahna in lahkotna penina, ki vedno očara. Odlikuje jo harmoničen preplet sadnega in polnega okusa, sorta muškat otonel pa ji daje značilno muškatno cvetico. Z iskrivimi mehurčki iz posebnih trenutkov pričara čarobne.

Naj bo letošnje Valentinovo nekaj posebnega – v dvoje ali pa v družbi najbližjih nazdravite ljubezni in prijateljstvu. Za sladka razvajanja bo prava izbira Muškatna penina, ki je ena najbolj priljubljenih penin, vsakemu dogodku pa doda še ščepec slovesnosti. Lahko pa jo preizkusite tudi v obliki ljubezenskega napoja - Love sorbet z Muškatno penino in jagodami bo zagotovo osvojil srce vsakogar.

LOVE sorbet iz Muškatne penine in jagod
Penina in jagode - čista afrodizijaka. Sorbet ni samo zelo okusen, ampak sila preprost. Priprava vzame malo več kot pet minut časa, čakanje, da se strdi pa kakšnih 8 do 10 ur. Pripravimo ga lahko tudi dan prej.

Sestavine:
300 g sladkih, dišečih jagod
2,5 dl Muškatne penine
​5 žlic sladkorja
sok 1/2 sočne limone
​ščepec soli

Ostalo:
sveža meta
​maline

Priprava:
Jagode očistimo, obrišemo do suhega, da voda ne "razredči" okusa in jih damo v kozico. Nekaj jagod si pustimo kasneje za dekoracijo.
Jagodam v kozici dodamo sladkor in na nizkem ognju vse skupaj pogrejemo (50 do 60 stopinj), da se sladkor začne topiti. Tako bomo iz jagod potegnili mnogo več barve in okusa, kot če bi jih samo spasirali. Dodamo limono za dodatno kislino in ohranitev živo rdeče barve ter sol, ki bo okuse še dvignila. Vse skupaj dobro spasiramo, odstavimo z ognja in mešamo, da se sladkor stopi in okusi povežejo.
K toplim (ne vročim) jagodam dodamo Muškatno penino, hitro premešamo in takoj damo v zamrzovalnik.
Po petih urah z vilico od roba kozice proti sredini dvignemo sorbet, ki je začel zamrzovati. Ponovimo spet čez eno uro in nato še 2x vsako uro. Po cca. 10 urah bi vas moral pričakati sorbet prave strukture, kot je na sliki. Mešanje oz. bolje rečeno strganje z vilico je ena najpomembnejših faz priprave sorbeta, da nas zjutraj ne pričaka zaledenela površina, ki bi bila bolj primerna za drsanje kot uživanje.

Žlico za sladoled segrejemo pod vročo vodo in z njo nadevamo sladoled v kozarčke. Sorbet okitimo s svežimi jagodami, malinami in svežimi listi mete. Po želji sorbet zalijemo še s penino.

Recept in fotografije je pripravila Urška Fartelj, avtorica bloga 220 stopinj poševno.


Več v Zanimivosti