Petdeseti rojstni dan je praznovala Marjeta Ornik iz Kuršincev

Tudi Marjeti so prijatelji pripravili izvirno presenečenje

Branko Košti, nedelja, 14. februar 2016 ob 19:32
Anraham Marjete Ornik

Anraham Marjete Ornik

Od četrtka, 12. februarja, je Abrahamova družina v Kuršincih večja za novo članico. Kot zadnja iz družbe sosedov in prijateljev, kateri so v veliki večini že krepko zakorakali v šesto desetletje življenja, je ta prelomni korak naredila Marjeta Ornik.

Pridna, delavna, temperamentna in odločna gospodarica, že od rane mladosti zagnano dela na kmetiji. Skupaj z možem Ivanom vodi uspešno kmetijo, usmerjeno v prašičerejo. Kljub obilici dela, vedno najde čas za veselo družbo s sosedi in prijatelji. Pa ne samo ob praznovanjih, ampak se naporni delavnik večkrat zaključi s kakšno manjšo fešto. Prav zato jo imajo sosedje, s katerimi dobro sodelujejo in si medsebojno pomagajo, radi. To so dokazali tudi ob njeni petdesetletnici, saj so ji pripravili posebno presenečenje, neke vrste "umetniško instalacijo", s katero vsem, ki jih pot zapelje mimo njihove sodobne kmetije v Kuršinčih, sporočajo, kaj je osnovna dejavnost kmetije, s prav njej namenjeno pesmijo pa so jubilej počastile še ljudske pevke Soside iz KD Anton Krempl Mala Nedelja.

Marjeta se jim je za njihov trud oddolžila z bogato pogostitvijo, katera se je nadaljevala z veselim rajanjem do jutranjih ur.


Več v Družabno