Izdali tipanko o jabolku za slepe in slabovidne

To je prva tipanka v Prlekiji, napisala pa jo je Danica Makoter

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. februar 2016 ob 10:43
Predstavitev tipanke Jabolko

Predstavitev tipanke Jabolko

Sekcija za ohranjanje kulturne dediščine pri Društvu upokojencev Ljutomer je v petek, 12. februarja, v poročni dvorani Mestne hiše v Ljutomeru javnosti predstavila tipanko o jabolku za slepe in slabovidne. To je prva tipanka v Prlekiji, napisala jo je Danica Makoter, ki krožek vodi, Splošna knjižnica Ljutomer pa je projektu strokovno pomagala, enako prof. dr. Aksinja  Kernmauner (Inkluzivna pedagogika).

Pod vodstvom knjižničarke Jasne Branke Staman in vodje sekcije Danice Makoter so številne ženske zapisale zgodbo, ki je v desetih izvodih opremljena tudi s slikami in Braillovo pisavo, kar omogoča prebiranje zgodbe tudi slepim in slabovidnim osebam. "V lokalni skupnosti smo ponosni in hvaležni, da res vsak po svoje prispeva k nekemu dobremu dejanju, k nekemu dobremu delu. Ob izdaji tega dela je potrebno pohvaliti te čudovite, mladostne gospe, ki imajo poseben odnos do kulturne dediščine," je na predstavitvi tipanke o jabolku dejala županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba. Obenem je pozvala članice sekcije, da nadaljujejo s podobnimi projekti tudi v prihodnje, predvsem s prenašanjem svojih znanj (kvačkanje, pletenje, vezenje…) na mlajše.

Poročna dvorana je bila ob tem povsem v jabolčnem vzdušju, saj so članice pripravile tudi dobrote, ki so zadišale daleč naokrog. S tem so zaključile s projektom, kateremu so namenile številne ure in dneve in kateremu so posvetile svoj kreativni žar. "Veseli nas, da je bil odziv na dogodek tako lepo in številno sprejet kar nam daje navdih za naslednje projekte. Še enkrat, najlepša hvala za vašo podporo!", pa so ob tem dejali pri sekciji.


Več v Kultura in izobraževanje