Žlahtna demokracija, velika utopija

V Ljutomeru so gostovali znani obrazi slovenskega teatra, Jernej Šugman, Jurij Zrnec, Bojan Emeršič, Silva Čušin in mlada Barbara Ribnikar

Prlekija-on.net, četrtek, 18. februar 2016 ob 10:59
Politična satira Demokracija

Politična satira Demokracija

V ljutomerskem Domu kulture so gostovali znani obrazi slovenskega teatra, Jernej Šugman, Jurij Zrnec, Bojan Emeršič, Silva Čušin in mlada Barbara Ribnikar. Kapaciteta dvorane se je napolnila do maksimuma. Predstava SNG DRAME, Demokracija Josifa Brodskega, je nastala v času železne zavese in govori o majhni državi, ki mora zaradi novih zgodovinskih okoliščin z dekretom čez noč uvesti demokracijo.

Režiser Matjaž Zupančič nas je s prvo slovensko uprizoritvijo odkrito soočil z mehanizmi, ki poganjajo postmoderno družbo, s padcem idealov, s požrešnostjo…vse niti imajo v rokah le še tržni mehanizmi.

Politiki delujejo v skladu s starim dobrim pravilom, da je oblast slast in tako skrbijo predvsem za svoje privilegije, medtem ko se mora ljudstvo zadovoljiti z drobtinicami. Paradoksalno se izkaže, da tudi tržno gospodarstvo stvari ne spremeni, in da se politični vrh poteguje le za svoje, predvsem materialne, koristi, medtem ko so revni še bolj odrinjeni na rob. …kako poznana in aktualna tematika v Sloveniji…

Za žlahtnost po predstavi je poskrbelo ŠKRGET VINO z rumenim muškatom in sauvignonom.

VABLJENI NA noro komedijo ČISTA NORIŠNICA, Špas teatra v torek, 22. marca, ob 19.30 v Domu kulture Ljutomer. Rezervacije vstopnic že sprejemamo na tel. 02 584 97 87.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje