Povalentinovsko veselje seniork in seniorjev

Februarsko druženje v DOSOR-jevi kavarnici Traminček

Filip Matko, sobota, 20. februar 2016 ob 10:32
Februarsko druženje v DOSOR-jevi kavarnici Traminček

Februarsko druženje v DOSOR-jevi kavarnici Traminček

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je prostor kavarnice »Traminček« vsak tretji četrtek v mesecu pripravljen za druženje stanovalk in stanovalcev ter zunanjih obiskovalcev na tradicionalnem seniorskem večeru. In tako je bilo tudi 18. februarja zvečer, nekaj dni po Valentinovem.

DOSOR-jev prostovoljec Stanko Ilješ je prišel z diatonično harmoniko, ob njem pa je tokrat večer posebej popestril kot pevec Franc Duh. Ob znanih melodijah in napevih so obema s svojimi glasovi pritegnili tudi številni udeleženci februarskega seniorskega večera, ki je po tradiciji bil med 18. in 21. uro. Tokrat so se na seniorskem večeru posebej spomnili treh slavljenk: medicinske sestre Tatjane Geč, ki je rojstni dan praznovala že konec januarja ter stanovalke Eme Matijevič in prostovoljke Marije Erveš, ki sta svoj rojstni dan praznovale v februarju, nekaj dni prej. Zatorej sta Tatjana in Ema bili donatorici tokratnega večera, saj sta v celoti poskrbeli sta za sladki in tekoči del pogostitve udeleženk in udeležencev »povalentinovske« glasbeno pevske ter plesne prireditve.

Skozi februarski seniorski večer je vse vodila DOSOR-jeva prostovoljka Marija Erveš, ki je že pred petimi leti dala pobudo za organizacijo tovrstnih družabnih večerov. Tokrat ji je na pomoč priskočila s strani DOSOR-ja medicinska sestra Tatjana Geč. Zatorej se je po opravljeni DOSOR-jevi večerji prosto kavarnice »Traminček« pričel polniti z obiskovalkami in obiskovalci. S humorjem, petjem in plesi so najvztrajnejši zaključili šele nekaj minut po 21. uri, saj se jim zaradi vsestransko zanimivega druženja nič ni mudilo k nočnemu počitku. Organizatorkam seniorskega večera ter glasbenikom pa so s tem dali na znanje, da bi ne bilo treba čakati kar cel mesec na podobni večer.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno