Oživela so igrišča na Tratah

Da bo pomlad kar najbolj uspešna...

Prlekija-on.net, sreda, 24. februar 2016 ob 10:28
ŠNK Radgona - mladinci

ŠNK Radgona - mladinci

V minulih dnevih je postalo še bolj živahno in razigrano tudi na radgonskem nogometnem stadionu na Tratah. Poleg organizacijskega in kadrovskega dela, ki se počasi končuje, pa so nogometaši, po napornih vsakodnevnih treningih od pričetka priprav (25. januarja), tako članska kot ostale selekcije začele pripravljalne tekme. Člani so odigrali že dve tekmi, in medtem ko so v Murski Soboti tesno izgubili proti tretjeligašu NK Križevci, pa so varovanci trenerja Nenada Dolgova, na pomožnem igrišču na Tratah z 2:1 (strelca: Jernej Karba in Daniel Sovec) ugnali NK Cankova. Prvi polčas so igrali: Tomaž Štrakl, Borut Uhan, Aljaž Kocet, Jan Klobasa, Tilen Klobasa, Uroš Krajnc, Niko Srt, Jernej Karba, Simon Kozar, Gregor Merdaus in Simon Strajnšak. Radgonska ekipa je imela večjo posest žoge in poskušala z napadi po bokih ter imela tudi nekaj nevarnih akcij.

Za drugi polčas je trener Dolgov zamenjal ekipo in na igrišče poslal: Uroša Pörša, Petra Vreča, Mateja Hajdinjaka, Daniela Soveca, Blaža Lehka, Jožeta Kaučiča, Bislim Halila, Alena Bruneca in Kristjana Kolariča. Ekipa je nadaljevala z napadalno igro kar ji je uspelo kronati z zadetkom. Žogo je na desnem boku napada dobil Kristjan Kolarič, ki je poslal predložek v kazenski prostor, kjer se je najboljše znašel Jernej Karba za vodstvo 1:0. Domači so po zadetku še naprej napadali in gostje so do priložnosti prišli le ob prekinitvah. Tako so iz kota prišli tudi do izenačenja, po predložku je radgonska obramba neuspešno izbijala z glavo, saj se je žoga odbila nazaj do nasprotnika, ki je s strelom premagal domačega vratarja in izenačil. Ekipa je zatem še agresivneje napadala v želji po novem vodstvu in zmagi na tekmi. V eni izmed akcij je Matej Hajdinjak poslal nevaren predložek katerega je nasprotnik prestregel z roko znotraj kazenskega prostora in sodnik je pokazal na najstrožjo kazen. Enajstmetrovko je uspešno realiziral Daniel Sovec in tako poskrbel za prvo zmago članske ekipe v tem pripravljalnem obdobju.

Zaključen je bil tudi spomladanski prestopni rok, in poleg nekaterim mlajšim igralcem, ki so večinoma nadaljevali v Veržeju, je UO ŠNK Radgona, omogočil odhod tudi trem igralcem članske ekipe. Vodstvo kluba ne želi onemogočati posameznikom odhoda "na boljše", a v bodoče bo vseeno moralo sito postati nekoliko bolj tesno. Nikakor pa ne bodo v klubu kršili pravilnikov NZS ter povzročali težav posameznikom, ki lahko drugje kaj zaslužijo. In prav to si obetajo Mitja Adam, Borut Bračič in Miha Cvetko, ki jim je omogočeno nadaljevanje kariere v sosednji Avstriji. Na drugi strani pa se je klub, poleg z nekaterimi mlajšimi fanti, okrepil z izkušenima Borutom Uhanom in Urošem Krajncem, ki sta svojo nogometno pot začela na Tratah. Vmes pa sta nastopala po drugih domačih in avstrijskih klubih. Sedaj bosta nedvomno v veliko pomoč mlajšim fantom, ki vsekakor potrebujejo izkušena vodja na terenu. Kakorkoli že, trener Dolgov bo za nadaljevanje prvenstvene sezone imel na razpolago okoli 25 igralcev, na naslednjih pripravljalnih tekmah pa bo izkoristil vse možnosti, da bi si ustvaril zmagovito ekipo, ki bi se lahko vključila v boj za sam vrh v I. MNL Murska Sobota, kjer bodo najhujši tekmeci: Slatina, Bogojina in Goričanka Rogaševci.

Do začetka prvenstva (26.3.), ko Radgončani na Tratah gostijo NK Serdica, bo naša ekipa predvidoma odigrala še najmanj pet tekem, in sicer: sreda, 02.03. na TŠC Trate, ŠNK Radgona - ND Mura Veterani (2.MNZ MS), sobota, 05.03. Sladki vrh, NK Paloma (1.MNZ MB) – ŠNK Radgona, sreda, 09.03. na TŠC Trate, ŠNK Radgona - NK Tromejnik (3. SNL -.vzhod), sobota, 12.03. na TŠC Trate, ŠNK Radgona - SV Union Sturm (Avstrija), sobota, 19.03. na TŠC Trate, ŠNK Radgona - NK Cerkvenjak (2.MNZ MB).

Tudi kadeti in mladinci do zmag na prvih pripravljalnih tekmah
Mladinci ŠNK Radgona, pod vodstvom trenerja Slobodana Đurića in njegovega pomočnika Boruta Uhana so prvo pripravljalno tekmo odigrali proti Nafti v Lendavi, kjer so z zadetkom Gregorja Merdausa slavili 1:0. Radgončani so nastopili v postavi: Tim Pučko, Jan Klobasa, Aljaž Kocet, Tjan Pučko, Benjamin Vid Krajnc, Tilen Klobasa, Blaž Lehko, Alen Katan, Denis Kolarič, Gregor Merdaus. Tekmo so boljše začeli Lendavčani, ki so bili agresivni in pritiskali na radgonske igralce, vendar so gostje zamenjali prestavo višje ter v 30. minuti po protinapadu zadeli za vodstvo. Tilen Klobasa je poslal naprej v globino žogo Gregorju Merdausu, ki jo je lepo pospravil mimo vratarja v mrežo. V drugem polčasu so dobili priložnost za dokazovanje še igralci: Jure Šadl, Uzeir Haljil, Žiga Šipek, Luka Šipek, Uroš Kaučič. Rezultat tekme se do konca ni več spremenil, čeprav je bilo še nekaj priložnosti na obeh straneh.

Kadeti so se odpravili preko meje v Straden ter se tam pomerili z domačini na igrišču z umetno travo. V izenačeni tekmi so prvi povedli domačini, vendar so radgonski belo plavi pritisnili nazaj in do konca prvega polčasa tudi izenačili. Nasprotnik je storil prekršek za najstrožjo kazen in to je za Radgono uspešno izvedel Uzeir Halil. V drugem polčasu se je nadaljevala borbena igra, ki je na koncu prinesla nov zadetek radgonskih kadetov, za vodstvo in zmago (2:1) je zadel Alen Katan.


Več v Šport