Predpraznična božja služba evangeličanov

DOSOR-jeva kapelica nikdar ne sameva

Filip Matko, sreda, 24. februar 2016 ob 12:44
Predpraznična božja služba evangeličanov

Predpraznična božja služba evangeličanov

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, že od samega začetka delovanja tega doma starostnikov pred osmimi leti domska kapelica nikdar ne sameva. Vsak dan jo obišče kateri od stanovalcev, v njej poišče svoj kotiček miru ter je v svojih mislih bližje bogu.

Pred letošnjimi velikonočnimi prazniki se je pričel 40-dnevni post in tega so se pri božji službi v torek, 23. februarja popoldne, dotaknili tudi verniki evangeličanske veroizpovedi. V domski kapelici so se zbrali tako stanovalke in stanovalci doma, kot tudi posameznice in posamezniki iz kraja Radenci.

Božjo službo je vodil duhovnik Mitja Andrejek, družbo pa sta mu delala glasbenika, pevka in kitarist, Monika Novak in Miran Čarni. Imenovana sta vodila petje nabožnih pesmi, da so se verujoči ob tem s petjem toliko lažje priključili. Kot je bilo tokrat poudarjeno, ni 40-dnevni post mišljen le v odpovedovanju vsemu lepemu v življenju, pač pa naj bi ta čas vsak posameznik izkoristil za lastno tesnejše zbližanje z bogom.

Po božji službi je Andreja Klemenčič, ki ima na skrbi duhovno oskrbo evangeličanov v DOSOR-ju, vse povabila k prijetnemu druženju in kramljanju v DOSOR-jevi kavarnici »Traminček«.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje