Radenčani so že tretji na lestvici 3. DOL

OK Radenci – OK Mislinja 3 : 1 (25:22, 25:17, 19:25, 25:12)

Filip Matko, ponedeljek, 29. februar 2016 ob 11:10
Ekipa OK Radenci 27. februarja 2016

Ekipa OK Radenci 27. februarja 2016

V Veliki športni dvorani Zavoda za turizem in šport v Radencih je ekipa Odbojkarskega kluba Radenci, ki nastopa v 3. državni odbojkarski ligi, moško - vzhod, gostila v 13. krogu tekmovanja ekipo Odbojkarskega kluba Mislinja. Pred tekmo je ekipa OK Mislinja bila na lestvici tretja z 22 točkami, a ekipa OK Radenci tik za njo s točko manj. Zatorej je bilo v soboto, 27. februarja zvečer, pričakovati zelo izenačeno tekmo.

Za OK Radenci so zaigrali: Tadej Bertalanič, Jaka Banič, Uroš Kovačec, Saša Ratkai, Gregor Felkar, Miha Šavel, Uroš Gumilar, Gregor Šemen, Luka Mihalič, Nik Šrjanec, Gregor Panker, kot libera pa Matej Šadl in Miha Gabrijelčič. Njihov trener je Bogdan Marič, a njegov pomočnik Zvonko Zamuda. Pod vodstvom trenerja Mira Plevnika pa so za ekipo OK Mislinja zaigrali: Andraž Kavnik, Bor Lichtenegger, David Čuk, Mark Vetrih, Lovro Jakopec, Matevž Pušnik, Tilen Skobir, Luka Plevnik, kot libera pa Žika Rek in Žan Verhovnik. Tekmo je sodila sodniška trojka: prvi sodnik Jernej Koštric (Beltinci), drugi sodnik Domen Gujtman (Puconci) in vodenje zapisnika Anja Zamuda (Radenci).

Po začetnem žvižgu sodnika je ekipa OK Mislinja povedla za tri točke, a so gostujoči igralci v igri nekoliko popustili, da so jih Radenčani ujeli, za tri točke prehiteli in prvi set odigrali v svojo korist s 25 : 22. V drugem setu so domači odbojkarji bili še prepričljivejši in zmagali s 25 : 17. Toda gostujoči igralci se niso predali kar tako ter v tretjem setu »pokazali zobe«. Vodili so ves čas in set priigrali v svojo korist 19 : 25. S podobno prevladujočo igro so nadaljevali tudi v začetku četrtega seta, a le do osme točke v igri. Nato so popustili in Radenčani so ta set prepričljivo odločili v svojo korist s 25 : 12 in s tem za končno zmago  3 : 1.

Ekipa OK Radenci je s 24 točkami na lestvici 3. DOL, moški - vzhod, prehitela ekipo OK Mislinja (22 točk) ter »zaseda« tretje mesto in bo v naslednjem, 14. krogu (5. marca), potovala na gostovanje k ekipi Hoče mladi, ki je na repu lestvice devetih ekip, še brez osvojene točke.


Več v Šport