Veržejski nogometaši na pripravah v Umagu

Petdnevnih priprav se je udeležilo dvainšestdeset igralcev – osemnajst mladincev, enaindvajset kadetov ter triindvajset starejših dečkov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. februar 2016 ob 15:01
Veržejski nogometaši v Umagu

Veržejski nogometaši v Umagu

Mladinska, kadetska in ekipa starejših dečkov NK Veržej so čas šolskih počitnic preživeli v hrvaškem letovišču Umag, ki postaja meka za priprave slovenskih klubov – v tem terminu je bilo na pripravah preko dvajset ekip. Petdnevnih priprav se je udeležilo dvainšestdeset igralcev – osemnajst mladincev, enaindvajset kadetov ter triindvajset starejših dečkov.

Vseh pet dni jih je spremljalo lepo vreme, tako so lahko trenerji Boštjan Zemljič, Tine Špilak, Simon Baligač ter trener vratarjev Zoran Crikvenčič v celoti realizirali zastavljen program. Seveda ni šlo brez pomoči fizioterapevta Uroša Mavriča, nad celotno organizacijo pa je bedel sekretar društva Dušan Magdič.

Veržejci so bili nameščeni v luksuznem hotelu Sol Garden Istra s štirimi zvezdicami, ki je fantom nudil visok nivo uslug. Komfortne sobe s pogledom na morje, obilje odlične mediteranske hrane, notranji bazen, fitnes, wellnes ter soba za sestanke so presegli vsa pričakovanja. Treningi so potekali dvakrat dnevno, na razpolago jim je bilo pet odlično pripravljenih igrišč v sami okolici hotela ter še eno v bližnji Savudriji.

Vse ekipe so odigrale po dve srečanji proti svojim vrstnikom. Mladinska ekipa je premagala ND Dravinjo s 4:0 ter igrala neodločeno z NK Šenčurjem 2:2. Kadeti so ND Dravinjo premagali s 4:2  ter izgubili z NK Šenčurjem z 2:3. Starejši dečki so premagali NK Novigrad s 3:0 ter z enakim rezultatom izgubili s kadeti NK Miklavž/Dobrovc. Trenerji so bili s pristopom igralcev zelo zadovoljni.

V sklopu priprav je agencija Sloado (slovenska anti-doping organizacija) iz Ljubljane pripravila seminar glede ozaveščanja o dopingu v športu. Fizioterapevt Uroš je fante seznanil s pravilno prehrano pred tekmami, najbolj pa je vse razveselil obisk nekdanjega selektorja slovenske reprezentance in sedanjega trenerja NK Rijeke Matjaža Keka, kateri je v enournem sproščenem pogovoru vsem udeležencem priprav povedal marsikaj zanimivega in poučnega o nogometnih aktivnosti mladih.

Večer pred vrnitvijo je bil namenjem ogledu Umaga in večerjo v piceriji, katero ime Buoni Amici (Dobri prijatelji) je ponazarjalo celotni moto priprav. Na koncu seveda sledi še zahvala vsem staršem igralcev, vodstvu kluba, donatorjem ter sponzorjem, Timoteju, šoferjem Davorinu, Simonu ter Sandiju in prijaznim domačinom v hotelu ter na igriščih.


Več v Šport