29.2.2016: »Dan več za odbojko« v Radencih

Deset ekip v šestih ekshibicijskih predstavitvah odbojke

Filip Matko, torek, 1. marec 2016 ob 17:52
»Dan več za odbojko« v Radencih

»Dan več za odbojko« v Radencih

Po priporočilu Evropske odbojkarske zveze (CEV) je Odbojkarski klub Radenci resno pristopil k izvedbi promocijske akcije »Dan več za odbojko«, ki je 29. februarja 2016 (na dan več v prestopnem letu) po vsej Evropi potekal pod geslom »OneDayMore4Volleyball«.

V Veliki športni dvorani Zavoda za šport in turizem v Radencih je tako med 18.30 in 22. uro nastopilo kar deset ekip odbojkaric in odbojkarjev, od najmlajših do veteranov, v šestih ekshibicijskih tekmah, kjer se je za zmago ekipe štela dosežena 29. točka v igri. Tekme sta prišla sodit Robert Gruškovnjak iz Beltinec in Andrej Šiftar iz Murske Sobote.

V prvi tekmi ob 18.30 sta se pomerili dve ekipi dečkov OK Radenci. Zaigrali so štirje proti štirim, ekipa »Kapela« (vodil jo je Sašo Zidar) in ekipa »Radenci« (vodil jo je Bogdan Marič). Zmagala je ekipa »Kapela« z rezultatom 29 : 24. V drugi tekmi so se v ekipah pomešali deklice in dečki v ekipah »Keksi« (vodil jo je Danilo Varga) in »Asfaltirani« (vodila jo je Ines Satler). Zmagala je ekipa »Keksi« z rezultatom 29 : 27. V tretji tekmi so se srečali v igri odbojke nogometaši: ekipa nogometašev NK Slatina (vodil jo je Denis Ilješ) ter veterani NK Radenska (vodil jo je Tonček Sečko). Zmagali so »Veterani NK Radenska Radenci« z rezultatom 29 : 22. Sledila je tekma v odbojki med košarkarji KK Radenci (vodil jo je Toni Rajnar) in rokometaši RK Arcont Gornja Radgona (vodil jo je Mitja Žuran). Zmagala je ekipa košarkarjev »KK Radenci« z rezultatom 29 : 21. Ob 21.10 pa je bila na vrsti najatraktivnejša tekma in sicer med člansko ekipo OK Radenci (vodil jo je trener Bogdan Marič) in ekipo veteranov odbojke pod imenom Blok & Batina (vodil jo je predsednik OK Radenci Sašo Zidar). Povedli so igralci 3. državne odbojkarske lige, pozneje sta se ekipi ves čas menjavali v vodstvu, ob koncu tekme, ob 21.36, pa so s točko prednosti zmagali »Veterani odbojke Blok & Batina« z rezultatom 29 : 28. Ker ura še ni bila 22.00, so za odbojko izkoristili še manjkajoče minute in veterani ter aktivni odbojkarji so se še enkrat podali na igrišče. Po dogovoru so igrali do 15 točk in tedaj je proti ekipi Blok & Batina slavila ekipa OK Radenci z rezultatom 15 : 9. »Dan za odbojko več« je odlično uspel !


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport