Javna zavoda za turizem in šport se ukinjata

7. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

Prlekija-on.net, sobota, 5. marec 2016 ob 17:3011
7. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

7. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

V sredo, 2. marca, je v Ljutomeru potekala 7. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, kjer so med drugim v prvem branju potrdili proračun za leto 2016, Odlok pa je sedaj v 15 dnevni javni razpravi.

Na seji je bilo prisotnih 20 članov in članic OS, od tega jih je 12 glasovalo za predlog proračuna, osem pa se jih je glasovanja vzdržalo. Ob tem se je na seji razvila razprava, kjer je bilo največ povedanega glede načrtovane ukinitve javnih zavodov za turizem in šport. Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je ob tem povedala, da se v luči varčevanja s proračunskim denarjem obeta reorganizacija občinske uprave in namen ukinitve omenjenih dveh zavodov. Občina bi na račun ukinitve teh dveh zavodov v proračunu letno privarčevala 430 tisoč evrov.

Storitve Zavoda za šport naj bi opravljal režijski obrat, ki so ga ustanovili v okviru občinske uprave in deloma ponudnik, ki ga bodo poiskali z javnim razpisom. LTO Prlekija Ljutomer bo ukinjena, ustanovil pa se bo d.o.o., ki bo v lasti občine, z leti pa bi se naj financiral sam s pridobivanjem sredstev na trgu.

Več pa v spodnjem videu, kjer si lahko ogledate celotno sejo, gradivo in točke seje pa najdete tukaj.


izi ponedeljek, 7. marec 2016 ob 12:56

Sramota! Hjooj

Z ukinitvijo šima in lto se bo naredila neporavljiva škoda.
Govorijo se neresnice, da da država premalo denarja. Res je, vse občine ga dobijo premalo ne samo naša. Razlika je pa v tem, da se eni očitno okrivajo z preveliko rjuho.
Kje je zdaj naš Cezanjevski vrtec, že zdavnaj bi moral služiti svojemu namenu, danes pa se utaplja v blatu na neposrečeni lokaciji.
Županja kako boste razložili občanom, da se je v Jurševko porinilo nesramno preveč sredstev. Novo prometno ureditev na Vaši Juršovki doživljam kot arhitekturni zmazek. Krožišča ne ustrezajo zdravi pameti, ne pa standardom, zanimivo bo videti kdo se bo podpisal pod uporabno dovoljenje. Kdo se şe ni naj se le zapelje skozi ta del Ljutomera in si sam ustvari mnenje.
Ali se le meni dozdeva, da so ta krožišča namenjena kolesarjem, ja z takim vodenjem občine bo čedalje več kolesarjev. Mislec

tulipan ponedeljek, 7. marec 2016 ob 16:31

Ljudje it malo na sprehod po Juršovki ne bo vam žal,kot e že napisal izi tota krožišča so eno veliko sranje,ker sploh niso funkcionalna.Noben auto ,ki se je peljal ni šel okrog ampak samo prek,ker se ne moreš niti normalno peljati.Da ne govorimo kakšne drage materiale uporabljajo.Mi je jasno da je potrebno stvari uredite ampak ne na takšen dragi način.Ali smo mi potem manj vredne prebivalci Ljutomera ,ki ravno tako plačujemo davke,da niso nam tak naredli.Po drugi strani pa se ukinja ŠIM,ki je po mojem mnenju deloval zelo dobro.Naj mi nišče ne govori,da je preveč zaposlenih,ker tudi na obćini jih je tudi preveč,da ne govorimo o podžpanih,ki ne delata nić ampak pobirata samo denar.Ćudi me ,da opozicija ni stvari bolj ostro nastopila.Me pa moćno žalosti svetnica SDS,ki verjetno pojma nima zakaj je tam gori ali pa opazuje kakšno ima kdo frizuro.Zelp mi je žal za glas podarjen Olgi sicer pa ,kot pravijo enkrat Celjski grofje in nikoli več.Lahko rečem samo sramota za svetnike,ki to vse skup podpirajo in še z vsemi štirimi branijo verjetno imajo kakšno korist. Tiho

izi torek, 8. marec 2016 ob 11:33

Le vkup, le vkup, uboga gmajna!
Heja, hejo!
Za staro pravdo zdaj bo drajna.
Heja, hejo!
Zimzelen za klobuk!
Punt naj reši nas tlačanskih muk!

NE ukinitvi LTO!
NE ukinitvi ŠIM!
NE BOGATENJU posameznikov na račun občanov!


Slovenija

jozejuz torek, 8. marec 2016 ob 14:36

Kaj pa sploh je ŠIM? Kaj delajo? Ali pa LTO? Če razdeliš 30 tisoč katalogov, še ne pomeni, da si za turizem kaj naredil. Dokler se napajaš iz davkoplačevalskega denarja, je vse lažje pa če delaš kaj ali ne. Ko pa si lastna sredstva moraš sam poiskati na trgu, je pa malo drugače. Se tudi bolj potrudiš in si bolj pri stvari, saj se moraš "boriti" za preživetje.

Andrej01 torek, 8. marec 2016 ob 21:03

Uspelo mi je pogledati to pet urno odesijado Hihihi
Še sreča, da imamo z našega konca svetnika, ki vsake toliko časa argumentirano razpravlja. Tista dva, ki zastopata županjino politično listo, sta seveda pričakovano tiho.

Menim, da je ukinitev ŠIMa kot javnega zavoda zelo tvegano dejanje. Vprašanje je kako se bo ta privatizacija odražala na dostopnosti do storitev, ki ji ponuja ŠIM društvom in drugim zaineresiranim subjektom.

LTO je podobna zgodba, privatizacija lahko pomeni izredno veliko tveganje, za naš turizem. Dejstvo, da LTO pod aktualnim vodstvom, ki mu je meanagement španska vas že leta deluje tako kot deluje, so krivi nadzorniki, ki jih imenuje ustanovitelj. Res pa je, da se ta zavod financira sam, torej je na trgu. Ustanoviteljica, pa lahko kadar koli razreši odgovorno osebo, saj ima vendar večino.

Zasledil sem, da se krčijo tudi sredstva namenjena delovanju gasilcev, tudi to se mi ne zdi modro početje, upam pa, da ne držijo govorice, da se na tak način želi disciplinirati enega od svetnikov. Mislec

Čeprav se tudi sam kot zagovornik privatizacije strinjam z predhodnikom, ki meni, da se bolj potrudiš in si bolj pri stvari, ko se moraš boriti za preživetje in si sredstva poiskati na trgu.
Mogoče bi bilo bolj modro, da se vsi ljutomerski javni zavodi združijo v en javni zavod, da ne bomo imeli enega direktorja na pet zaposlenih, kot je naprimer ljutomerska knjižnica.

Še to, danes sem se tudi sam zapeljal po tako opevani Jurševki. Včasih smo mi iz pürge slišali kakšno pikro na svoj račun, češ da smo čudni. Ko pa sem videl te rondoje se sprašujem, ali je z vami Lotmeržanari vse vredu? Neee

namor sreda, 9. marec 2016 ob 09:23

LTO-katastrofa,naj delajo in se sami finansirajo.bravo županja,še bo treba pogledati malo v mestno hišo-tam je tudi po mojem mnenju malo preveč dobro plačanih ,ki samo vetrijo.

Almanah četrtek, 10. marec 2016 ob 19:17

Samo tak v vednost....

Tudi občinska uprava je na davkoplačevalskem denarju...župan, podžupana, ( a rabimo zdaj 2, prejšnji mandat je bil 1 ), če mam pravilne informacije se je število zaposlenih na občini povečalo ...če ukinjaš tiste, ki ti ne kimajo še ne pomeni da vodiš občino...tak bi se tudi lahko reklo...lepo je napisal Andrej01, če z vodstvom niso zadovoljni se ga lahko zamenja, ne rabi pa se ukinit zavoda...
Poslušamo da ni denarja, a rabimo tak vrtec v Cezanjevcih? V teh hudih časih, ko ni denarja?? A rabimo tako infrastrukturo na " Juršovki" , ko pa ni denarja, je bilo potrebno tisto skropucalo od rondoja, pod osnovno šolo? Ograja in klopi ob pločniku na Kamenščak??, ali če smo že tak daleč....izvedba kolesarske steze Ljutomer-Radomerje na občinske stroške, ker so pogrnili na razpisu?? Mislim, da so rezerve in eni so zato plačani od nas, da jih poiščejo.....naj se obnašajo tržno, naj si denar poiščejo na trgu....tako govorijo drugim....naj še pri sebi malo pogledajo.....

antonM četrtek, 10. marec 2016 ob 20:13

Kdaj bo ta seja, ko bodo srčeka in satelitke ukinili ŠIM in LTO, seje so javne bom šel gledat.

Slovenija Tut tut

prlek007 četrtek, 10. marec 2016 ob 20:35

Čiglih ne spremlan neke totih zavodov, samo se mi zdi, ka se eni fest grebejo zej. Je grom vdara.

Bi bilo zanimivo viditi, kakše so kej ploče... Ponavodi se itaki ne gre za šport, turizem. Samo za peneze. Mislec

pravosodje nedelja, 13. marec 2016 ob 09:32

Seja- odlično povedano g. Štefanec, tudi ga. Sara Karba ni tam brezveze. Kaj pa je s svetnico ga. Petro Mlinarič-katastrofa- ja kdo je to volil, enega stavka ni sposobna povedati( še tisto o parkiriščih-boljše da je tiho res) PA ČAKA NA OBLJUBLJENO SLUŽBO S STRANI ŽUPANJE in tam kima (mogoče pa ji kaj zhita, ker je itak brezposelna).
Županja pa -ne morem verjeti nobenih natančnih izračunov, vsi itak ki se vsaj malo razumemo vemo, da bo to za občino v novem d.o.o. dosti dražje, samo s tem se bo nekdo močno okoristil in iz dobička v svoj žep
(namesto v nadaljne izobraževanje- tako kot to morajo delati zavodi) in naredili bodo velike dolgove občini.
Županja pa prodaja same bučke, vse samo neke na pamet govori, nobenih natančnih izračunov.
Poglejte si še malo komentarje na portalu Pomurec.

šmorn ponedeljek, 14. marec 2016 ob 12:24

Lotmerški cirkus se nadaluvle iz leta v leto. LTO pa itaki v vseh letih dela nima kaj pametnega za pokazati. Naj pokažejo številko, kolko so oni konkretno turistov pripelali v našo občino.

Pred leti ko je blo aktualno prleški cug v Koper, je LTO pokaza interesa natanko 0. Plačo itaki majo, tudi če samo v pisarni sedijo.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Več v Politika