Javna zavoda za turizem in šport se ukinjata

7. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

Prlekija-on.net, sobota, 5. marec 2016 ob 17:3011
7. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

7. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

V sredo, 2. marca, je v Ljutomeru potekala 7. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, kjer so med drugim v prvem branju potrdili proračun za leto 2016, Odlok pa je sedaj v 15 dnevni javni razpravi.

Na seji je bilo prisotnih 20 članov in članic OS, od tega jih je 12 glasovalo za predlog proračuna, osem pa se jih je glasovanja vzdržalo. Ob tem se je na seji razvila razprava, kjer je bilo največ povedanega glede načrtovane ukinitve javnih zavodov za turizem in šport. Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je ob tem povedala, da se v luči varčevanja s proračunskim denarjem obeta reorganizacija občinske uprave in namen ukinitve omenjenih dveh zavodov. Občina bi na račun ukinitve teh dveh zavodov v proračunu letno privarčevala 430 tisoč evrov.

Storitve Zavoda za šport naj bi opravljal režijski obrat, ki so ga ustanovili v okviru občinske uprave in deloma ponudnik, ki ga bodo poiskali z javnim razpisom. LTO Prlekija Ljutomer bo ukinjena, ustanovil pa se bo d.o.o., ki bo v lasti občine, z leti pa bi se naj financiral sam s pridobivanjem sredstev na trgu.

Več pa v spodnjem videu, kjer si lahko ogledate celotno sejo, gradivo in točke seje pa najdete tukaj.


Več v Politika