Križev pot na Hotizi je vodila dekanija Ljutomer

Križev pot v naravi po poti božjega služabnika Danijela Halasa na Hotizi

Jože Žerdin, nedelja, 6. marec 2016 ob 19:26
Križev pot na Hotizi

Križev pot na Hotizi

V času posta na Hotizi poteka križev pot v naravi. Na tej poti so postavljeni križi, ki so narejeni iz umetnega kamna in so različne oblike. Križi na Hotizi govorijo o križevem potu o Jezusovem trpljenju in hkrati spominjajo na Halasovo trpljenje, katero je pretrpel po tej poti.

Božji služabnik Danijel Halas, ki je bil takrat duhovnik v župniji Velika Polana, se je 16. marca leta 1945 vračal iz Lendave s kolesom domov, ko so ga zaustavili neznanci in ga surovo pretepali ter ga vodili do mrtvega rokave reke Mure, kjer so ga ustreli in ga vrgli v rokav reke Mure. Njemu v spomin so postavili križe križevega pota. Letos mineva že pet let od blagoslovitve Halasovih križev.

V postnem času se vsako postno nedeljo postni verniki celotne murskosoboške škofije zbirajo ob molitvi križevega pota na Hotizi pri križih. V nedeljo, 6. marca, je križev pot vodila dekanija Ljutomer, kjer so se zbrali verniki te dekanije in njihovi duhovniki. Molitev križevega pota je vodil župnik župnije Ljutomer Andrej Zrim, ki je tudi hkrati dekan dekanije Ljutomer. Pri križih so verniki molili molitev križevega pota, med potjo pa so peli razne cerkvene pesmi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje