DOSOR-jeva počastitev Dneva žena

Zabavni popoldan že v soboto

Filip Matko, torek, 8. marec 2016 ob 09:00
Počastitev Dneva žena v DOSOR-ju

Počastitev Dneva žena v DOSOR-ju

Sedem prijateljskih skupin za združenje v radenskem DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je pred letošnjim mednarodnim praznikom – Dnevom žena (8. marcem) pripravilo zabavni popoldan že v soboto, 5. marca. Zgodilo se je to takoj po kosilu, nekaj čez 13. uro.

Za glasbo, pesem in plesno zabavo sta poskrbela glasbenika: harmonikar Stanko Ilješ in pevec Franc Duh. DOSOR-jeva gospodinja Stanka Fras in koordinatorka prijateljskih skupin, Klaudija Zemljič, sta že dan prej na travnikih ter logih ob gozdu nabrali pomladnih zvončkov ter jih povezali v šopke. Po slovesnem nagovoru je tako sledilo voščilo zbranim stanovalkam DOSOR-ja v osrednji restavraciji in razdelitev cvetja, nato pa so družno zaplesali.

Dobro poldrugo uro je trajala tokratna počastitev letošnjega Dneva žena, ki se ga žene v tretjem in četrtem življenjskem obdobju še kako dobro spominjajo iz časov svoje mladosti, ko se ga je praznovalo veliko bolj bučno in razigrano. Tedaj so se jih spomnili sodelavci v številnih delovnih organizacijah, kar je danes seveda velika redkost.

Toda sobotna popoldanska slovesnost ne bo edina v DOSOR-ju, kajti prav na Dan žena, 8. marca dopoldne, je že dalj časa napovedano praznovanje, ki je bilo odlično organizirano že lansko leto v drugem nadstropju, ko so stanovalci počastili zaposlene predstavnice nežnejšega spola v DOSOR-ju. Tako bi naj bilo tudi letos, z razliko, da bo slavje v osrednji restavraciji DOSOR-ja.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno