Troje slovesnosti za Dan žena v DOSOR-ju

Izredno slovesno na oddelkih ter v domski restavraciji

Filip Matko, sreda, 9. marec 2016 ob 10:02
Dan žena v DOSOR-ju

Dan žena v DOSOR-ju

Letošnje praznovanje 8. marca - Dneva žena se je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pričelo že minulo soboto (5. marec), kot smo na spletnih straneh »Prlekija-on.net« že poročali. Toda troje slovesnosti je sledilo še na sam praznik. Pričelo se je ob 9.30 uri.

Delovna terapevtka Andreja Čuk Singhateh je, podobno kot lansko leto, privabila na dementni oddelek harmonikarja Roberta Majeriča iz Spodnjih Ivanjec, da je poskrbel za petje, glasbo in ples. Stanovalke so se zbrale v oddelčni kuhinji, ki je bila slovesno okrašena s cvetjem, prostovoljka Marija Erveš pa je poskrbela še za sladki del srečanja, z bomboni. Ob znanih melodijah oziroma zvokih frajtonerice se je zaslišala pesem, najpogumnejše stanovalke pa so se prijele za roke ter zaplesale v krogu.

Ob 10. uri je harmonikar Robert Majerič raztegnil meh svoje frajtonerice v tretjem delu domske jedilnice, kjer se je zbral »cvet« zaposlenih žensk v DOSOR-ju, kamor jih je, podobno kot lansko leto, povabil stanovalec Maksimiljan Korošec. Imenovani je namreč poskrbel za nageljčke, ki so iz Cvetličarne Kurbus z Melov bile namenjeni vsem zaposlenim ženam in dekletom, kuhar Marko pa je razrezal še torto, da se je lahko vsaka izmed vabljenih tudi posladkala, k rezinam torte pa je bila postrežena še kava.

Po vseh čestitkah ob prazniku ter razdelitvi nageljčkov se je stanovalec Maksimiljan napotil še na svoj oddelek v drugem nadstropju doma ter tam z nageljčki ter zopet z rezinami torte razveselil še svoje sostanovalke. Tem je posebej ob prazniku čestital še eden izmed stanovalcev, na frajtonerico pa je zaigral stanovalec Dolfe. Bile so na tem oddelku tudi najstarejše stanovalke, ki so kar prešerno odgovarjale tudi na vprašanje novinarske ekipe TV Slovenija, ki se je to dopoldne lotila snemanja v DOSOR-ju.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje