Staro reševalno avtolestev podarili pobrateni občini v Srbijo

Vezi med gasilci mesta Murska Sobota in mesta Paračin v Srbiji so se ob tej priložnosti še bolj zbližale in utrdile

Jože Žerdin, četrtek, 10. marec 2016 ob 19:51
Avtolestev na poti proti Srbiji

Avtolestev na poti proti Srbiji

Prostovoljno gasilsko društvo Murska Sobota je ob pomoči mestne občine Murska Sobota in sodelovanja v okviru čezmejnega sodelovanja »Rešujmo skupaj«, kupilo novo gasilsko reševalno avtolestev, katerega osnovni cilj je okrepiti sodelovanje na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v obmejni regiji Slovenije in Madžarske.

Nova gasilska avtolestev je dolga 42 metrov, pri čemer ima pregibni zadnji del, in je tudi primerna za reševanje iz visokih stavb, katerih je v mestu Murska Sobota kar precej. Tako so gasilci iz Murske Sobote zadovoljni nad novo pridobitvijo, kajti poslej bodo lažje in učinkovitejše posredovali v primeru požarov v višinah, ali pri podobnih reševanjih iz višin. Nova soboška avtolestev je najsodobnejša take vrste v Sloveniji, saj ima veliko dodatne opreme, pri čemer prejšnja stara lestev, ki je stara čez 35 let in je dotrajana, bila pa je dolga le 30 metrov te sodobne opreme ni imela.

Gasilci so sklenili, da dveh avtolestvev ne potrebujejo, zato so se odločili, da bodo staro prodali. Ker zanimanja za avtolestev, ki je bila ocenjena na pet tisoč evrov, ni bilo, so se soboški gasilci skupaj z vodstvom mestne občine Murska Sobota odločili da bodo staro avtolestev podarili pobrateni občini Paračin v Srbiji. Lepa gesta je obrodila sadove prihodnjega še tesnejšega sodelovanja med mestom Murska Sobota in Paračinom ter gasilci iz Murske Sobote in Paračina. 

Tamkajšnji gasilci bodo še uporabno staro avtolestev potrebovali na področju reševanja iz višin in ob drugih elementarnih nesrečah. Tako so avtolestev v četrtek, 10. marca, naložili na kamion in jo odpeljali v dar pobratenemu mestu Paračin v Srbijo, kjer so jo skupaj s soboškimi gasilci in županom mestne občine Murska Sobota dr. Aleksandrom Jevškom podarili tamkajšnjim gasilcem in vodstvu občine Paračin v varno uporabo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje