Radenčani sigurni tik pod vrhom lestvice

OK Radenci – OK TAB Mežica 3 : 0 (25:11, 25:16, 25:14)

Filip Matko, ponedeljek, 14. marec 2016 ob 19:47
OK Radenci – OK TAB Mežica

OK Radenci – OK TAB Mežica

Uspešna vloga gostitelja odbojkarjev OK Radenci  proti ekipi OK TAB Mežica v 15. krogu 3. državne odbojkarske lige, moški - vzhod, je zagotovila  nove tri točke in tako so se Radenčani »zasidrali« na 2. mestu s skupno 30 točkami, tik za vodilno ekipo ŠD Braslovče, ki ima le še točko naskoka, a z eno manj odigrano tekmo (z OK Mislinja, ta bo na sporedu 2. aprila!).

Prvi sodnik tekme je bil Domen Gujtman iz Puconec, drugi sodnik Tomi Špindler iz Ljutomera, pri zapisniku pa Anja Zamuda iz Radenec. Pod vodstvom trenerja Bogdana Mariča in njegovega pomočnika Zvonka Zamude so za OK Radenci zaigrali: Tadej Bertalanič, Jaka Banič, Saša Ratkai, Gregor Felkar, Miha Šavel, Uroš Gumilar, Luka Mihalič, Nik Škrjanec in libero Miha Gabrijelčič. Igralci iz Mežice so prišli brez trenerja, zaigrali pa so: Gašper Jezernik, Damir Ocepek, Blaž Podhostnik, Grega Vidmar, Domen Vreš, Vid Navotnik, Jaša Drofelnik, Mark Maze, Uroš Levar in libero Domen Grauf.

V prvem setu so Radenčani takoj povedli, vodili ves čas in brez večjih težav odigrali v svojo korist s 25 : 11. V drugem setu so se gostje iz Mežice »popravili« in se poskušali upirati, kar jim  je uspevalo do pete točke, pozneje pa so zaostali za vedno več točk in Radenčani so »iztržili« 25 : 16. V tretjem setu pa se je ponovila igra prvega in tudi tega so domačini odigrali sebi v prid z rezultatom 25 : 14, skupno torej 3 : 0 in izkupiček novih treh točk v tekmovanju.

Največ točk med domačini so dosegli: Nik Škrjanec 18 točk, Jaka Banič 14 točk in Saša Ratkai 7 točk. Prihodnjo soboto, 19. marca v 16. krogu 3. državne odbojkarske lige moški - vzhod, Radenčani potujejo v goste k ekipi OK Maribor II, ki je na lestvici devetih moštev na sedmem mestu s 15 točkami.


Več v Šport