Zlatko Uhan 9.2.1952 – 13.3.2016

In memoriam

Prlekija-on.net, torek, 15. marec 2016 ob 08:57
Zlatko Uhan

Zlatko Uhan

Čeprav je še vedno uradno zimski čas, je nad pomursko ravnico že vse bolj toplo pomladno vreme. Narava se hitro prebuja in poganjki že redno ženejo. Enako je na našem TŠC Trate vedno bolj živahno in razigrano, saj se skoraj 150 mladih nogometašev in nogometašic pripravlja na bližajočo se sezono. Žal pa že dober teden med tistimi, ki nesebično pomagajo fantom in deklicam ni neutrudnega športnika in športnega delavca Zlatka Uhana, ki je bil več kot 40 let veliki privrženec našega kluba ŠNK Radgona. In ne samo to; od leta 1974, ko se je poročil s svojo Silvo, ter se iz Apač, kjer je začel svojo nogometno pot, preselil v Gornjo Radgono, je v našem klubu pustil nenadomestljiv pečat. Najprej kot nogometaš, nato pa desetletja kot trener, svetovalec, tehnični pomočnik in predvsem kot velik prijatelj in človek, ki so ga številne generacije cenile in imele rade. Mnoge fante in dekleta je učil prvih nogometnih korakov, pozneje pa jih vodil tudi do številnih zmag in uspehov. Nikoli mu nič ni bilo težko, zlasti ko je moral postoriti kaj za nogomet in svoj ŠNK Radgona.

V nogometne vode je pripeljal svojega sina Boruta, ki nadaljuje očetovo pot, in poleg igranja za člansko ekipo, prvih ali nadaljevalnih nogometnih korakov uči druge fante. Enako so po dedijevih stopinjah šli prav vsi štirje vnuki, saj trije sinovi hčerke Marjane (Alen, Tilen in Jan), že nastopajo ali vsaj trkajo na vrata članske ekipe, ob tem edinec sina Boruta (Aljoša) že tudi igra za mlajše selekcije ŠNK Radgona.

Ob vsem tem najbrž ni potrebno poudarjati, da nas je zapustil veliki športnik, prijatelj in človek Zlatko Uhan, ki je že dobra tri leta v pokoju. Že pred tem je imel nekaj zdravstvenih težav, zlasti s srcem in ožiljem, a se ni predal. Pred dobrim tednom, pa se je zdravstveno stanje poslabšalo in so ga odpeljali v bolnišnico, kjer je v nedeljo, 13. marca pozno zvečer prenehalo biti njegovo plemenito srce. Umrl je tiho in mirno kot je živel, svoje najbližje je pustil v veliki žalosti, enako številne prijatelje, ki se bomo od njega poslovili v četrtek, 17. marca ob 15. uri na pokopališču v Gornji Radgoni.

Dragi prijatelj Zlatko! Naj ti bo lahka radgonska in slovenska zemljica, ki si jo vedno imel najraje na svetu! Tvojim najbližjim pa, v svojem imenu ter imenu vodstva in vseh nogometašev, članov in simpatizerjev ŠNK Radgona, izražam iskreno sožalje.

O.B.


Več v Črna kronika