Zbirke v gibanju: Galerija Murska Sobota

Izbor del iz stalne zbirke potuje v Slovenj Gradec

Filip Matko, sreda, 16. marec 2016 ob 11:12
Galerija Murska Sobota

Galerija Murska Sobota

Pred časom smo poročali o razstavi v Galeriji Murska Sobota, ki predstavlja dela pomurskih likovnih umetnikov iz njihove stalne zbirke. Ta razstava bo na ogled še do 23. marca, na njej pa si je moč ogledati 70 del kar 44 avtorjev. Sicer pa je v depojih Galerije Murska Sobota kar 686 umetniških del 163 avtorjev.

Toda še pred zaprtjem prej omenjene razstave v Galeriji Murska Sobota bo že otvoritev še ene podobne razstave in sicer v okviru galerijskih gostovanj »Zbirke v gibanju«. Galerija Murska Sobota bo namreč z likovnimi deli iz svoje stalne zbirke gostovala v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu. Tam bo otvoritev razstave ta petek, 18. marca ob 18. uri, ko bo avtorje del in njihove umetnine predstavil kar direktor Galerije Murska Sobota dr. Robert Inhof. V Slovenj Gradcu bo omenjena razstava na ogled do 29. maja letos.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje